Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Mardin Şubesi tarafından gelenekleştirilen 2. fotoğraf yarışması başvuruları başladı.
Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi tarafından gelenekleştirilen 2. fotoğraf yarışmasının bu yıl ki konusu sınır, göç ve insan olan fotoğraf yarışmasının başvuruları 23 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Uzman kişilerin de jüri ekibinde olduğu yarışmaya, Türkiye’nin her yerinden çok sayıda fotoğraf sanatçısı ilgi gösteriyor. Eğitim konusunun yanında sosyal alanlarda da çalışmalar yapan Mardin Eğitim-Bir-Sen, fotoğraf sanatına da katkı sağlaması ile takdir topladı.
Fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmayı, fotoğraf ve fotoğrafçı arasındaki ilişkinin niteliğini güçlendirmeyi amaçlayan yarışma, bir anlamda da fotoğrafçıları ödüllendiriyor. Sendika tarafından yapılan açıklamada yarışmanın amacı, "Toplumda fotoğraf sanatını özendirmek ve bu fotoğrafların Eğitim-Bir-Sen Mardin şubesi aracılığıyla geniş toplum kesimlerine duyurulmasını ve buluşturulmasını sağlamak" olduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, "Özellikle yaşadığımız yüzyılda neredeyse her yıl dünya genelinde yaşanılan mülteci akını ve bu sırada yaşamını yitiren binlerce insan. Vatansız, yurtsuz, insanların yaşadığı bu elim trajediye bir fotoğrafçının gözüyle bakabilmek ve kamuoyunun dikkatini bu konuya çekebilmek. Fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, son eserlerini bir arada sergilemek, sanat ortamımıza canlılık kazandırmak ve buna bağlı olarak da fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, gerektiğinde uluslararası platformda ülkemizi temsil edecek nitelikte fotoğraf sergileri oluşturmak amacıyla, Eğitim Bir-Sen Mardin Şubesi’nce geleneksel fotoğraf yarışmasının 2.’si düzenlenecektir" ifadelerine yer verildi.