ABD'nin California eyaletinde aşırı sağcı olduğu belirtilen bir kişinin, Müslümanlara karşı eylem planladığı ve bu amaçla evinde patlayıcı maddeler bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.
Polis, William C. adındaki 55 yaşındaki Amerikalı hakkında "Müslümanlara karşı saldırı planladığı" yönündeki ihbarı değerlendirdi ve bu kişinin evinde patlayıcı maddeler buldu.

California'daki yerel medyada çıkan haberlere göre, 17 Aralık'ta gelen ihbar sonrası hafta sonunda William C'nin evine operasyon düzenleyen ABD polisi, aramada bulduğu patlayıcı malzemeleri imha etti ve zanlıyı gözaltına aldı.
ABD'de son bir ayda Müslümanlara karşı sözleriyle gündeme gelen Cumhuriyetçi başkan aday adayı Donald Trump'ın destekçisi olduğu sosyal medya hesabından paylaştığı yorumlardan anlaşılan zanlı, bir mesajında "Trump harika bir adam. Dünyanın sonuna kadar bu adamı takip edeceğim" ifadesini kullandı.

Sık sık Suriyeli mülteciler aleyhine mesajlar yazdığı dikkati çeken William C, su tesisatçısı olarak çalıştığını fakat ABD'ye özellikle Güney Amerika'dan gelen mülteciler dolayısıyla işini kaybettiğini iddia etti.
ABD'de Müslümanların karşılaştığı ayrımcılık üzerine çalışmalar yapan Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), konuyla ilgili açıklamasında, polise teşekkür etti. CAIR adına açıklama yapan Zahra Billoo, "Olayın yargılama sürecinde de takipçi olacağız" dedi.

Paris'te geçen ay düzenlenen terör saldırılarının ardından Suriyeli mülteciler konusu ABD'de başkan aday adayları arasında tartışma konusu olurken, Cumhuriyetçi kanadın önemli bir bölümü Müslüman mültecilerin ülkeye alınmasına karşı çıkıyor.

Haber7