Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün Son Peygamber Platformu ile birlikte düzenlediği “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-3” dereceye girenler düzenlenen ödül töreninde ödüllerini aldı.
Hicri 09 Cemaziyelahir 1436, miladi 29 Mart 2015 pazar günü Türkiye’nin 81 ilinde ve internet üzerinden online olarak dünyanın her yerinden 264 bin 929 kişinin başvurduğu, “İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı” konulu yarışmanın ödül töreni gerçekleştirildi.
Soruların uzmanlar tarafından hazırlanmasından Türkiye’nin 81iline dağıtılmasına kadar tüm süreci tamamen özgün şekilde organize edilen yarışma Türkiye genelinde 81 ilde, 679 ilçede, 1.238 okul ve 11.571 sınıfta, 11 bin 723 gözetmen ile birlikte tertip edilen sınava 7’den 70’e herkes katılma imkânı buldu. 14 yaş altı yarışmacılar 80 soruyu, diğer yarışmacılar ise 100 soruyu 120 dakikada cevapladı. Sınavda, yaş ve ihtisas durumuna göre toplam 5 ayrı kategoride kayıtlar alındı. “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının” ilmihal konulu olan ilkine Türkiye’den 87 bin 014 kişi, Kur’an-ı Kerim meali konulu olan ikincisine ise toplam 174 bin 399 kişi müracaat etmişti.
MAHKÛM VE ENGELLİLERDE KATILDI
Yarışmaya aynı anda Türkiye’nin değişik yerlerindeki 109 cezaevinden toplam 7 bin 282 mahkûm sınava katılma fırsatı buldu. Yarışmaya Bartın Cezaevinden de 46 yarışmacı katıldı. Ayrıca onlarca engelli de hem çevrimiçi hem de sınıflarda yarışmaya dahil oldu.
“İdeal İnsan Son Peygamber’in Hayatı” konulu yarışma “Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi / Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, N.Mehmet Solmaz” kitabından, hem okullarda hem de online olarak internet ortamında gerçekleştirildi.
Yarışmaya kızı ile bebaber katılan Şengül Özalan C Kategorisi birincisi olurken kızı Zeynep Esma Özalan da B Kategorisi birincisi oldu.
TÜRKİYE ONUNCUSU OLDU
Bartın B Kategorisi birincisi Zeynep Esma Özalan soruların tamamını doğru cevapladı; ama yaşından dolayı Türkiye onuncusu oldu ve Ödül töreni için İstanbul’a gitti.