BAYBURT (AA) - Bayburt Belediyesince 23'üncüsü düzenlenen Uluslararası Bayburt Dede Korkut Kültür Sanat Şöleni başladı.

Şölen Komitesi Onursal Başkanı ve Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Kazakistan Kızılorda Eyaleti Karmakşı İli Valisi Makaşev Sultan ile bazı kamu kurum müdürleri, kent merkezine bağlı Masat köyündeki Dede Korkut Türbesi'ne çelenk sundu, dua okudu.

Vali Pehlivan, burada yaptığı konuşmada, Dede Korkut'un destanlarıyla, öğütleriyle kültür dünyasında önemli bir yeri olduğunu ve bu vesileyle kendisini rahmetle yad ettiklerini söyledi.

Türk dünyasının bilge atasının Bayburt'ta ayrı bir yeri olduğunu aktaran Pehlivan, "Burada kadim kültürün oluşmasında, şehirleşmesinde, yerleşik düzene geçmesinde önemli bir yeri var. Onun verdiği öğütlerin, mesajların inşallah nesiller tarafından daha iyi bir şekilde anlaşılması ve uygulanmasını temenni ediyorum." dedi.

Belediye Başkanı Memiş ise Dede Korkut'un, Bayburt'un içinde önemli bir isim olduğuna vurgu yaparak, "Çünkü geleneğini, geçmişini unutan milletlerin tarih sahnelerinde silinmeleri mukadderdir. Geleceğe gitmek için geçmişle olan irtibatı sağlamamız lazım. Bağlarımızdan koparsak, geleneğimizden, örfümüzden, adetimizden uzaklaşırsak, farklılaşırsak kültürümüzü geleceğe aktaramayız. Dolayısıyla yok olmak durumunda kalırız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Dede Korkut'un, Gençosman Mahallesi'nde bulunan heykelinden Cami Kebir Mahallesi'ndeki Saat Kule Meydanı'na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Etkinlikte, mehteran takımının verdiği konserin ardından cirit gösterisi sunuldu.