Kosova’da UÇK gazilerinin, şehit ailelerinin ve savaş malullerinin çocuklarının sınava girmeden üniversiteye kayıt olmalarına ilişkin sözleşmenin Priştine Üniversitesi Rektörü Ramadan Zejnullahu tarafından feshedilmesi üzerine şehit ve gazi yakınları rektör Zejnullahu’ı protesto etti. Göstericiler çıkan arbedede polisle çatıştı.
Taleplerini iletmek üzere Priştine Üniversitesi rektörlük binasına yürüyen yüzlerce UÇK gazi ve şehit aile üyeleri, rektörlük binası önünde polis tarafından oluşturulan kordonu yarma girişiminde bulundu. Bu sırada protestocular ile polis arasında arbede yaşandı. Rektörlük binasına girmeye çalışan protestocuları polis zorlukla önlendi. UÇK derneklerinin protesto gösterisine üniversite öğrencileri de destek verdi.
Yaşanan gerginlik ortamında konuşan UÇK gazi, şehit aileleri ile savaş malulleri dernekleri başkanları ile üniversite öğrenci temsilcileri, gazi ve şehit aileleri çocuklarının Priştine Üniversitesi’ne kayıt yapmalarına kolaylıklar sağlayan sözleşmenin derhal uygulanması ve rektörün görevinden istifa etmesini talep ettiler. Konuşmaların ardından protestocular, rektörlük binasına girmeyi çalıştı. Kosova polisi protestocuların bu girişimini de engelledi. Polis ile protestocular arasında ikinci kez arbede yaşandı. Arbedede 2 protestocu yaralandı.
Priştine merkezindeki rektörlük binası önünde protestolar devam ederken, Rektör Zejnullahu, UÇK’lı öğrencilerin üniversiteye kayıt sözleşmesini, Kosova Bakanlar Kurulu’nun kararına bıraktığını duyurdu. Protestocular rektörün bu kararını da ıslıkla karşılayarak, rektörün istifasını istedi. Protestocular, “UÇK, UÇK” sloganlarını haykırdı.