Didim Ticaret Odası Kasım ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım Başkanlığında gerçekleşen toplantıda Ekim ayı faaliyetleri ve Yakın dönemde yapılması planlanan icraatlar konuşuldu

Didim Ticaret Odası Kasım ayı Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Oda binasında Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım başkanlığında yapılan toplantıya Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Döver ile 20 meclis üyesi katıldı. Daha önceki meclis toplantılarında da gündeme gelen Ticaret Envanteri çalışmaları başladı. Söz alan Oda Başkanı Ufuk döver; “İlçemizde meslek guruplarının tespitini yapmak ticaret erbaplarının sıkıntılarını belirlemek hizmet kalitesini yükseltmek, haksız rekabeti önlemek işyeri açılışlarında düzen sağlamak için Didim’deki bütün işletmelerin mahalle mahalle köy köy tespit ederek Didim’in ticari haritasını çıkarmayı planlıyoruz. Böylelikle ortaya çıkacak rapor İlçemiz ticaretini iyi analiz edebilmemizi ve çözüm üretmemizi kolaylaştıracaktır. Meslek komitelerimizin destekleri ve diğer meslek kuruluşlarının katkılarının alınacağı geniş çaplı çalışmayı alanında uzman bir kuruluşla birlikte yapmayı planlıyoruz” dedi.

Didim’in Ticari Envanteri konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi ve ayrıca Denizli ABİGEM’den gelen danışmanlardan yapılabilecek analiz ve stratejik proje çalışmalar ile ilgili bilgi sunumu yapıldı ve meclis üyelerin fikirleri alındı.

GEKA’YA ‘’DİDİM TURİZM STRATEJİSİ PROJESİ’’ HAZIRLANACAK

Denizli ABİGEM Danışmanlık firması tarafından GEKA’ya sunulmak üzere Didim Turizminin gelişimi, geldiği nokta ve gelecek için strateji oluşmak için proje hazırlanması, Böylelikle Turizm Yatırımcılarının dikkatinin ilçemize çekilerek yatırım yapmaları sağlanması yerel yatırımcılara da yardımcı olacak bir yol haritasının çıkarılmasına karar verildi.

WEB SİTEMİZİN DONANIMI ARTTIRILACAK

Toplantıda Didim Ticaret Odasının Resmi Web Sitesi meslek guruplarından alınacak öneriler ile içerik yönünden zenginleştirilmesine karar verilirken, Sadece üyelerin değil tüm Didimlilerin ve ilçeye gelen misafirlerin ihtiyacına cevap veren tam donanımlı bir site oluşturularak esnafa ve Didim’de yatırım düşünen, Didim’i tanımak isteyen herkesin faydalanması sağlanması noktasında görüş birliğine varıldı.

Toplantıda ayrıca Didim Ticaret Odası’nın kültür hizmeti olarak basımını üstlendiği ‘’Büyüteç Altında Didim’’ kitabının yazarı Mehmet Bilgin'in hediyesi olan kitaplar Meclis Üyelerine takdim edildi.