Ömür AVCI/ARNHEM(Hollanda),()– YENİ sezon hazırlıklarının ilk bölümünü Hollanda’da geçiren Trabzonspor’da kampın yıldızı, tartışmasız teknik direktör Şota Arveladze oldu. Gürcü çalıştırıcı, futbolcuları ve taraftarlara pozitif yaklaşımıyla tam not aldı.
10 GÜNDE 14 ANTRENMAN 2 MAÇ
Trabzonspor, 3 Temmuz’da geldiği Hollanda’nın Arnhem kenti yakınlarındaki Renkum kasabasında kaldığı süre içinde 14 antrenman yaparak sezona hazırlandı. Bu antrenmanların 11’i sahada, 3 antrenman ise kuvvet ve dayanıklılık çalışması için salonda gerçekleştirildi.
10 günlük ilk kamp süresince 2 hazırlık maçı oynayan bordo mavililer, Arnhem Amatör Karması’nı 5-0, Belçika 2'nci lig takımlarından White Star Bruxelles’i ise 3-1 mağlup etti. Bordo mavililer, 10 Temmuz gününü izinli geçirdi. Şota Arveladze, kondisyon yüklemesi kadar yeni sezondaki oyun felsefesini futbolculara anlatmak için de mesai harcadı.
30 FUTBOLCUYLA GELDİLER
Trabzonspor, Hollanda kampına 30 futbolcu kadrosuyla geldi. Kaleci Hakan Arıkan’ın takımdan ayrılmasıyla 29’a düşen sayı, genç kaleci Yavuz, Medjani, Waris ve M’bia’nın dönüşüyle de 33’e çıktı. Yeni transfer M’bia, sadece tek antrenmana çıkarken kampın son gününde gelen Cavanda ise antrenmana bile çıkamadan takımla birlikte Trabzon’a döndü.
DENİZ YILMAZ'IN ŞANSSIZLIĞI
Trabzonspor kampında 2 sakatlık yaşandı. Deniz Yılmaz’ın sağ ayak baş parmağındaki çatlak nedeniyle yaklaşık bir ay sahalardan uzak kalacak olması moralleri bozdu. Antrenmanda sakatlanan ve acı içinde yerde kalan Bourceanu’nun korkulacak bir durumu olmaması teknik heyeti rahatlattı. Romen oyuncu, kampın son günlerinde tedbir amaçlı olarak dinlendirildi. Trabzonspor’da Sefa Yılmaz ve Aytaç Kara ise geçirdikleri küçük sakatlıklar nedeniyle birkaç antrenmana çıkamadı.
ŞOTA POZİTİF HAVA GETİRDİ
Trabzonspor’da Hollanda kampının başlamasına 1 gün kala göreve getirilen Şota, 18 yıl sonra döndüğü Trabzonspor’a alışması zaman almadı. "Yuvam" dediği bordo mavili kulübün taraftarının da çok sevdiği Şota, kampa da pozitif bir hava getirdi. Otelden antrenman sahasına kadar olan yaklaşık 500 metrelik yolda futbolculardan daha çok ilgi gören Gürcü çalıştırıcı, hiçbir taraftarı kırmadı, fotoğraf çektirdi, forma imzaladı. Taraftarlarla sohbet eden ve destek isteyen Şota, futbolcuları da taraftarların arasına yollayıp kaynaşmalarını istedi.
Yeni sezondaki Trabzonspor’u, "Hücum oynayacak, çok fazla gol atmaya çalışacak, herkesi zorlayacak, kazanmaya oynayacak bir takım olacağız. Yarıştığımız her kulvarda 1 numara olmak için çabalayacağız. Çok hareketli, heyecan veren, tribünlere hava veren, agresif bir Trabzonspor izletmeyi amaçlıyorum" sözleriyle özetleyen Şota, antrenmanlarda da futbolcularına bunu görüşünü anlattı.
ŞOV YAPMAYI İHMAL ETMEDİ
Antrenmanlarda sık sık çevresiyle şakalaşan, ancak özellikle taktik çalışmalarında sert tavrıyla dikkat çeken teknik direktör Şota, futbol topunu ne kadar çok sevdiğini de her fırsatta gösterdi. Özellikle foto muhabirlerinin olduğu bölümde top sektiren, kaleye şut çeken Gürcü teknik adam, "Takımı çalıştırıyorum ama size de malzeme vermeyi ihmal etmiyorum" diyerek gazetecilerle şakalaştı.
KADRO ŞİŞKİNLİĞİ EN BÜYÜK SORUN
Trabzonspor’da yeni sezon öncesinde kadro şişkinliği en büyük sorun olarak göze çarptı. Bordo mavili takım, özellikle başka takımlara kiralanan oyuncuların dönmesi, yeni transferler ve eldeki futbolcuların gönderilememesi nedeniyle 33 kişiyle çalışmalarını sürdürmek zorunda kaldı.
GÖZE BATANLAR
Kampta göze batan oyuncular kaleci Onur ve Uğurcan, Mehmet Ekici, Waris, Soner, Serdar Gürler, Yusuf Erdoğan, Okay Yokuşlu oldu. İshak Doğan, Mustafa Akbaş, Fatih Atik, Ferhat Yazgan ile Alihan Tunçer beklenenin veremeyen futbolcular olarak dikkat çekti. Bourceanu ise sakatlanana kadar olan periyotta gösterdiği hırsla takımda kalmaya niyetli olduğunu ortaya koydu.
YOLLAR AYRILACAK
Yeni alınacak futbolcuların dışında Cardozo ve Bosingwa’nın dönüşüyle birlikte kadrosu 40 kişiye yaklaşacak olan Trabzonspor’da en az 12-13 futbolcuyla yolların ayrılmasına kesin gözle bakılıyor. Şota ve Sportif Direktör Süleyman Hurma, 18 Temmuz’da başlayıp 10 gün sürmesi planlanan ikinci kamp dönemi sonunda gönderilecek futbolcuları kesin olarak belirleyecek.
DÖNÜYORLAR
Trabzonspor, bugün saat 14.40’ta Almanya’nın Düsseldorf kentinden özel uçakla Trabzon’a dönecek.

FOTOĞRAF