Bingöl’ün Solhan ilçesinde gençler, ’Konuşan Bariyerler’ projesi ile ilçedeki güvenlik güçlerinin bulunduğu noktalara konulan beton bariyerlere Türk bayrağı, polis amblemi ve Atatürk portresi çizdi.

Bingöl’ün Solhan ilçesinde, üniversite öğrencileri güvenlik gerekçesiyle belirli noktalara konulan bariyerleri hazırladıkları "Konuşan Bariyerler" projesi ile renklendirdi. 3 metrelik beton bariyerler üzerinde çalışan gençler, Türk bayrağı, polis amblemi ve Atatürk portresini, ilçedeki bir resim öğretmeninin desteğiyle çizerek boyadı.

Memleketi Bingöl’ün Solhan ilçesine geldiğinde beton blokları gördüğünü aktaran üniversite öğrencisi Furkan Tunç, renklendirme çalışmaları için kaymakamlık ve belediye ile görüşerek hareket geçtiklerini anlattı. Arkadaşlarıyla beton blokları renklendirebiliriz diye konuştuğunu aktaran Tunç, "Sonrasında ortaya böyle bir sonuç, böyle bir çalışma çıktı. Belediye ve kaymakamlık ile de görüştük nasıl bir şey çizelim diye. Arkadaşım ve hocamızla görüşüp çizimlere başladık. 10 gündür çalışmaları sürdürüyoruz, kısa sürede de tamamlayacağız” ifadelerinde bulundu.

Gençlerin yapmış olduğu projeden memnun kaldıklarını belirten Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, 15 Temmuz hain darbe girişiminin böyle gençler sayesinde bastırıldığına dikkat çekti. Yıldız, "Gençlerimiz bize geldiler biz de projelerini beğendik, sevdik. Buralarda çirkin bir görüntü oluşturacaklarına en azından güzel ve farklı bir görüntü ortaya çıkmış oldu. Gençlerimizin bu düşünceyle bizlere gelmesine çok sevindim mutlu oldum. Bu vatan 15 Temmuzu atlatmışsa böyle duyarlı gençlerimiz sayesinde olduğunu düşünüyorum. Kaymakamlığımızla iş birliği içinde malzemelerini karşıladık. Hem güzel bir görüntü ortaya çıktı hem de trafik konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına güzel bir çalışma oldu" dedi.

Projede görev alan resim öğretmeni Mehmet Emin İlhan, "Gençler bu proje ile geldikleri zaman çok heyecanlanmıştım. Daha önce kendi aramızda beton bariyerlerin psikolojik baskı uyguladığı konusunda tartışmıştık. Buradaki insanlar betonların yanından geçerken sürekli rahatsız oluyorlardı. Gençler bana geldiğinde çok güzel bir çalışma olduğunu ve bunu nasıl düşündüklerini merak etmiştim. Milli duyguları uyandıran çalışmaların olmasını daha uygun bulduk" diye konuştu.

İlhan, öğrencilerle birlikte, beton bariyerlerin polis merkezlerinin önünde bulunmasından dolayı polis amblemi, Atatürk portresi gibi çalışmalar yaptıklarını aktardı.