Tunceli eski Valisi Mustafa Erkal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ den 7 Haziran Genel Seçimleri için aday adayı olduğunu açıkladı.
Tunceli eski Valisi Mustafa Erkal, "Türklük gururu ile İslam ahlakı geleceğimizin teminatıdır” dedi.
MHP İl Başkanlığında yapılan aday adaylık açıklamasında eski Vali Erkal, “Anadolu toprakları ve özellikle Kırşehir; Ahi Evran-ı Veli, Hacı Bektaş-ı Veli, Caca Bey Yunus Emre, Süleyman Türkmani, Ahmedi Gülşehri, Şeyh Edebali, Aşık Paşa ve yakın tarihimizde Osman Bölükbaşı, Erol Güngör, Mehmet Ali Altın, Şemsi Yastıman, Neşet Ertaş gibi nice değerleri yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
Erkal ayrıca, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Devlet geleneğine ve ettiği yemine ters düşen açıklamalarını yanlış yerde yapmıştır. Bu seçimlerde sadece vekillerinizi seçmeyecek, aynı zamanda devletimizin parlamenter demokrasi ile mi yoksa Tayyip tipi başkanlık sistemiyle mi, despotizm veya tiranlıkla mı? Yönetileceğine de karar vereceksiniz. Sizden tiranlık sistemini isteyenler aynı zamanda Cumhuriyetimizin temel ilkeleri dahil değiştirecekleri anayasa içinde oy isteyecekler. Ülkemizin birliğini bozmayı amaçlayan BOB projesi küresel güçlerin güdümünde eş başkanı marifetiyle gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır. Ve dolayısıyla sözde çözüm süreci bu seçimlerin ana gündem maddeleri olacaktır” diye konuştu.
Erkal, Milliyetçi Hareket Partisinde gerçekleşen aday adaylık açıklamasının ardından partilerle istişare toplantısında bulundu.