İşte Samsun halkının görüşleri şu şekilde:

SAĞLIK SORUNLARINDA YAPTIRILABİLİR

Gülhan CAMGÖZ: Estetik ameliyat bazı durumlarda mecburi oluyor. Mesela kilolarda, görüntü bozukluklarında gerekiyor. İllaki yapılması mecburi bir şey olduğunu sanmıyorum estetiğin. Mesela geniz eti varsa burnunda solunum yolunda sıkıntı varsa bu durumlarda estetik ameliyat şart olabiliyor.

ESTETİĞİN BİR YAŞ SINIRLAMASI OLMASI GEREKİYOR

Nilüfer BİLİR: Ben kendim yaptırmak istemiyim bilmiyorum ama isteyenler yaptırabilir. Ben estetiğe olumlu bakıyorum. Bence estetiğe de bir yaş sınırlaması olabilir. Karakteri tam oturmamış çok genç kızların estetiğe karar vermesi bence doğru değil. En azından kesinlikle bir doktor tavsiyesi alınması gerekiyor.

HER YAŞIN BİR GÜZELLİĞİ VAR

Hatice YILDIZ: Her yaşın ayrı bir güzelliği vardır. Ben şahsen ameliyat hiç düşünmüyorum. Şuanda da kendimde ameliyatlık bir şey yok zaten.  İlerleyen zamanlarda zararı elbette var. Mesela botoks ameliyatından sonra su içerken bile yanlardan akıyor. Yüzünde 6 ay sonra falan mutlaka sarkmalar oluyor. Yani bir sonuç değil. Her yaşın bir güzelliği var. O kırışıklığı elinde sonunda yalayacağız.

KİŞİNİN SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLİYORSA YAPTIRILABİLİR

Başak ERDOĞAN: Eğer kişinin yaşamını, ruhunu, psikolojisini kötü etkiliyorsa ben yapılmasında bir sakınca görmüyorum. Bu durumlarda bir psikolojik sorun yaşanmasındansa yaptırılır. Çünkü hayat bir kere yaşanıyor. Bence yaratanda bu konuda belli bir yere kadar izin verir diye düşünüyorum.

İHTİYACI OLAN YAPTIRMALI

Serpil BANK: Estetiğe gerek duyanlar tabi ki de yaptırabilirler. Bence bu konuda bir olumsuzluk yok. Yararı vardır. Hiç yoktansa insanın moralini düzeltir. İhtiyacı olan yaptırmalı. Kendini daha rahat, daha mutlu hissettirmek istiyorsan bence yaptırılmalı.

KENDİNİ MUTLU HİSSETTİRECEK OLAN İNSAN YAPTIRIR

Memnune SAYAR: Güzel bir olay bence ihtiyaç duyan herkes yatırabilir. Kendini nasıl mutlu hissetmek istiyorsa yatırır. Zaten yaptırdığı zaman kendini mutlu hissettirecek olan insan yaptırır. Ben estetiği hiç yadırgamıyorum. İhtiyaç duyduğum aman bende yaptırırım.

UZMAN KİŞİLERE YAPTIRILMASI GEREKİYOR

Melahat ERBAY: Güzel bir şey isteyen yaptırabilir. Yararları da zararları da vardır. Aşırıya kaçınılırsa zararları elbette olur. Ya da uzaman kişilere yaptırılmayarak yapılan estetik istenilen gibi olmayabilir. Yararların da ise en önemlisi insan psikolojisine faydası vardır. İnsanlar yaptırdıklarında mutlu olacaksa olabilir.

YAPILMASINDA BİR SAKINCA YOK

Muhtebel DURA: Benim oğlum daha yeni yaptırdı. Burnundan estetik oldu. Gayet güzel burnunda et vardı onu aldırdı. Rahatladığını söyleyebilirim. Yapılmasında bir sakınca görmüyorum. Gerek duyuluyorsa yaptırılması gerekiyor.

GEREKİRSE BENDE YAPTIRIRIM

Seda İRİN: Ben estetiği olumlu düşünüyorum. Bende gerekirse bir gün yaptırırım ama gerekmezse de yaptırmam. Yaptırana da saygı duyarım.

DOKTORLAR DAHA İYİSİNİ BİLİR

Tülay KOCAOĞLU: İhtiyaç varsa yapılabilir. Doktorlar bu durumun daha iyisini bilir. Zararları varsa insanlar neden yaptırsın. Gerek duyuluyorsa tabi ki de yaptırılır. 

YAŞI MÜSAİTSE YAPTIRABİLİR

Figen OLGUN: Ben yaptırmam diye düşünüyorum ama yaş ilerledikçe ne olur bilemiyorum. Yaşı müsaitse yaptırılabilir bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

ESTETİK AMELİYATININ ZARARLARINI DUYMADIM

Mürüvet EROĞLU: Estetik ameliyatı olabilecekler için iyi bir şeydir. Ben estetik ameliyatın hiç zararlarını duymadım. Ama yararlarını duydum. Torunum bana diyordu yüzündeki kırışıklıklar çok olmuş. Bende ona kırışıklıkları gider diye takılıyordum. Ben bu yaştan sonra estetik olamam ki.

Röportaj: Emre ÖNCEL – Uğur ATICI