Kayseri'nin Bünyan ilçesi Büyük Tuzhisar Mahallesi'nde 22 Eylül 2018'de meydana gelen olayda, edinilen bilgilere göre 42 yaşındaki Thabet Mutlak Salman, kendisini aldattığından şüphelendiği imam nikahlı eşi Warqaa Mohammed Husein Al Azawi’yi gece yarısı 03.30 sularında boğazından sıkarak öldürdü. Karısını öldürdükten sonra polise teslim olan şahıs, mahkemece 'Eşini kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanık Thabet Mutlak Salman Salman ve öldürülen kadının ağabeyi ile avukatlar hazır bulundu. 

"PİŞMAN DEĞİLİM"

Mahkemede tercüman eşliğinde savunmasını yapan 5 çocuk babası Irak uyruklu şahıs, 'Namus yüzünden bu cinayeti işledim. Eşim ahlaksızdı, tasarlayarak öldürmedim. Geceleri ben uyurken burnuma bir şey koklatıp, beni bayıltıyor, gece fuhşa çıkıyormuş. Pişman değilim ama tasarlamadım, bir anlık oldu' dedi. Ayrıca, Öldürülen kadının ağabeyi, mahkamede ablasını öldüren eniştesinden şikayetçi olmadığını söyledi. 

İNDİRİM UYGULANMADI

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Thabet Mutlak Salman Salman’a ‘eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına, sanığa herhangi bir indirim maddesi uygulanmamasına karar vererek, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmetti.