Malatya 4. Anadolu Kitap Fuarı’ndaki stantları ziyaret eden Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, kitap fuarına öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini ve bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi. Tatlı, bu sene fuara 60 bin civarında öğrencinin katılmasını beklediklerini belirtti.
Malatya’nın bölgesinde bir kültür ve cazibe merkezi olması yönünde öğrencilere kitap okuma ruhunu kazandırması bakımından, kitap fuarını ciddi bir adım attıklarını belirten Tatlı, öğrencilerin, isimlerini televizyonlarda duyup, gazetelerde okudukları, kitaplarını raflarda gördükleri yazarlarla tanışma fırsatı bulduğunu kaydetti.
Tatlı, “Malatya Kitap Fuarı’nı rakamlarla ortaya koyduğumuzda Türkiye’de sayılı birkaç fuardan biri olduğunu hemen anlayabiliriz. Geçtiğimiz yıl 300 bini aşan bir ziyaretçi sayısı vardı. Bu sene alt yayınevleri ile birlikte 370 civarında yayınevi ile 265 yazarımız geliyor. Türkiye’nin her tarafından gelen yazarlar olduğu gibi yurt dışından gelen yazarlarımız ve konuklarımız da var. Burada amacımız kitap sevgisini öğrencilerimize kazandırmaktır. Geçen yıl 40 bin civarında öğrencimiz katıldı. Bu sene 60 bin civarında öğrencimizin katılmasını bekliyoruz” dedi.
Her kesimden yoğun ilgi gösterilen fuarda okuyucu, yayıncı ve yazarlarla yakından ilgilenen il Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Malatya Kitap Fuarı’nı başta aileler ve çocuklar olmak üzere herkesin ziyaret etmesi gerektiğini dile getirdi.