Antalya’nın Kumluca ilçesinde imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen iki konteyner yıkılırken Adrasan Mahallesi’nde de bir kaçak yapı hakkında tutanak tutuldu.
Kumluca’ya bağlı Hızırkahya Mahallesi’nde daha önce belediye ekipleri tarafından aynı kişiye ait hazine arazisi üzerinde kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım yapılan alanda, ikinci kez kaçak olarak konulan konteynerler kaldırıldı.
Kumluca Belediyesi ekipleri ve jandarma tarafından, geçtiğimiz Temmuz ayında Hızırkahya Mahallesi Kesikiçi mevki 268 parselde H.Y’ye ait ruhsatsız kaçak yapılar yıkılmıştı. Aynı yerde kaçak konteynerlerin konulduğu ihbarının ardından yerinde tespit yapan belediye ekipleri, encümen kararıyla iki adet konteyneri de kaldırdı. Konteynerlerin kaldırılması sırasında jandarma ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldılar. Olaysız bir şekilde konteynerlerin kaldırılmasının ardından, belediye ekipleri Adrasan Mahallesi’nde de kaçak olarak yapımı sürdüğünü tespit ettikleri yapı için tutanak tuttular.
Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Songur, belediye tarafından daha önce tahliye işlemi yapılan yerde aynı kişi tarafından tekrar kaçak kullanım olduğunun tespit edildiğini ve konteynerlerin kaldırıldığını söyledi. Belediye sınırları içinde hiçbir şekilde kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceklerini ifade eden Songur, ilgili komisyonların, encümenin değerlendirmesinin ardından kaçak olduğu tespit edilen tüm yapılar yıkılacağını ifade etti.