Erdem Koleji ortaokul öğrencileri, Türkiye’de ilk kez Kuşadasında düzenlenen Da Vinci School Kampına katıldı.

Erdem Koleji ortaokul matematik zümresi tarafından düzenlenen ‘Da Vinci School Camp ‘ gezisi ile öğrenciler, eğlenceli bir yarıyıl tatili geçirdi. Uzman eğitmenler eşliğinde öğrenciler matematik müzesi ve matematik atölye çalışmalarından IQ Center Bilim Müzesi ve eğlenceli bilim atölye çalışmalarına, Da Vinci sergisinden optik illüzyon sergisine, spor aktivitelerinden sanat aktivitelerine çok yönlü gerçekleşen kamp programında yer aldı.

Leonardo Da Vinci’ye ait çizimlerin derin incelemeleri sonucu inşa edilen 30 adet makineyi kapsayan Da Vinci Sergisi, ikili sayma sisteminden Pi sayısına, imkansız üçgenden Pascal üçgenine, alan-yarıçap çevre-yarıçap, açılar ve simetriye, pisagor teoreminden ünlü matematikçi John Nash’ın oyun teorisine kadar tüm konuları öğrencilere hikayeler anlatıldı. Çocuklar, Tales Matematik Müzesi, Geometri Müzesi ,Vedic matematik eğitimi, Vorteks Tüneli, IQ Center Bilim Müzesi, Optik İllüzyon Müzesi, Dev Akıl Oyunları Sergisi, Planetaryum, 3D Anatomisi gibi daha birçok aktiviteyle bilimin temellerine yolculuk yaptılar. Öğrenciler analitik ve matematiksel düşünme becerilerini sergilediler. Jiroskop, eski oyuncaklar sergisi, kitap okuma saati, 3D sinema, sokak oyun parkurları, şişme oyun parkurları, canlı langırt, dev tırmanma duvarı, şişme kaydıraklar, hologram konser, oluşturucu drama atölyesi gibi aktivitelerle de öğrenciler tatilin tadını kampta çıkardı.

21 -25 Ocak 2018 tarihleri arasında, 5 gün süren kamp boyunca pek çok aktiviteye katılıp eğitim alan öğrenciler, uzman rehberler eşliğinde yakın çevredeki Meryem Ana, Efes Antik Kenti ve Şirince gibi ören yerlerini ziyaret etti, eşsiz manzaralara tanık oldu.

Erdem Koleji matematik zümresi öğretmenleri, çok yönlü programlarla hedeflerinin her öğrencinin kritik düşünme becerisine sahip, karşılaştığı problemleri çözebilen, yöntemler geliştirebilen, sorumluluk sahibi, oluşturucu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve dersi gerçek hayatla ilişkilendirerek matematiğe olan ilgiyi artırmak olduğunu belirtti.