Kula Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kula Gençlik Merkezi gençlere badminton eğitimleri verilmeye başlandı.

Gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sportif anlamda değerlendirmeleri, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlamaları, gelişimlerinin yanında sosyalleşmeleri, performans ve sağlıklarına güç katmaları, ruhsal sağlıklarına olumlu etki etmeleri ve moral kazanmaları amacıyla Kula Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kula Gençlik Merkezi tarafından gençlerimize ücretsiz olarak açılan badminton sporunun ilk eğitimleri verildi.

Eğitimler hakkında bilgi veren Badminton Eğitmeni Turhan Güney, öğrencilerin kursa yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Badminton sporunun öğrenciler üzerinde fiziksel, psikolojik ve sosyal birçok faydaları olduğunu ifade eden Güney, "Badminton fiziksel olarak, vücuda alınan oksijenin kaslar tarafından verimli olarak kullanılmasını sağlar ve vücut koordinasyonunu geliştirir. Bacak kaslarını ve kemikleri güçlendirir. Öğrencilerin sosyal gelişimlerini sağlar. Psikolojik olarak da düzenli pratik yapma alışkanlığı kazandırır. Öğrenciler bu sporu öğrenmeye son derece hevesliler. Bir yandan spor yaparken diğer yandan da hem stres atıyorlar hem de güzel vakit geçiriyorlar. Ben bu vesile ile bu kursun açılmasına öncülük eden Kula Halk Eğitim Merkezi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kula Gençlik Merkezi’ne teşekkür ederim” diye konuştu.

Kula Gençlik Merkezi Lideri Selçuk Şentürk ise, “Ülkemizde son yıllarda büyük rağbet gören bu zevkli sporu ilçemizde tanıtmak ve daha sonra bu branşta başarılı sporcular yetiştirmek öncelikli hedefimizdir. Gençlerin bu spor dalına yoğun ilgi göstermesi sevindirici bir olay. İlçemizde pek bilinmeyen badminton sporunu yaymak ve bu dalda ilçemizi temsil edebilecek düzeye gelmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.