Dersim Halk Meclisi, Alevi örgütleri tarafından zorunlu din derslerine karşı başlatılan okul boykotuna destek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi.
Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen ve Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ile çok sayıda vatandaşın katıldığı açıklamada, ’Devletin Alevi’si olmayacağız’ pankartı açıldı. Açıklamada konuşan EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale, Alevi toplumu olarak laik, bilimsel, demokratik ve anadilde eğitim istediklerini söyledi. Taşkale, "Bunun için de zorunlu din derslerinin kaldırılmasını, Aleviliğini ve bütün alevi inanç merkezlerinin yasal statüye kavuşturulmasını istiyoruz. Zorunlu din derslerine karşı başlattığımız mücadele burada bitmeyecek sürecektir" dedi.
DBP İl Eşbaşkanı Ergin Doğru ise, kentte okul boykotunun yüzde 80 oranında başarılı olduğunu dile getirerek, "Tüm Dersimlilerden talebimiz bu mücadeleyi daha da yükseltelim. Alevi kenti Dersim’de inancımızın belirlenmesine müsaade etmeyelim. Camide kimin nasıl ibadet yapılacağına karışmıyorsak cemevindeki ibadetimize müdahalesini kabul etmiyoruz" diye konuştu.
Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.