İngiltere'nin başkenti Londra'yı vuran terör saldırısında biri polis dört can kaybı var. 40'tan fazla yaralı hastanelerde tedavi görüyor, bazılarının durumu ağır. Vurulduktan sonra yaralı halde hastaneye kaldırılan saldırgan öldü, medyanın duyurduğu isim doğru değil.

08.15 : Daily Mail gazetesinin internet sitesi, saldırının görüntülerini sayfasına taşıdı. Görüntülerde aracın Westminster Köprüsü üstünde yayaları ezdiği ve bir yayanın Thames Nehri'ne düştüğü görülüyor.

Saldırganın ismi yanlış açıklandı

BBC, 8 Ocak 2016'da, Trevor Brooks'un Simon Keeler adlı bir kişi ile birlikte Macaristan'dan sınır dışı edilerek İngiltere'ye gönderildiğini ve iki militanın yetkililere haber vermeden yurt dışına çıkmaktan dolayı iki yıl hapis cezasına çarptırıldığını bildirmişti.

Araç Birmingham'dan kiralanmış olabilir

07.55 : BBC, saldırıda kullanılan aracın ülkenin orta kesiminde yer alan Birmingham kentinden kiralanmış olabileceğini bildiriyor. Ancak bu bilgi henüz doğrulanmış değil. Daily Mail, çok sayıda silahlı polisin Birmingham'da birçok adrese baskın yaptığını aktarıyor.

Ölen polisin ismi Keith Palmer

07.40 : Parlamento önünde bıçaklandıktan sonra hastaneye kaldırılan ancak kurtarılamayan polisin kimliği Keith Palmer. Polisin olay sırasında silahsız olduğu öğrenildi.

Romanya ve Güney Koreli turistler yaralı

07.30: 40'tan fazla yaralı arasında Fransız öğrenciler, Güney Koreli ve Romanyalı turistler de bulunuyor.

İngiltere'de bazı medya kuruluşları saldırganın 'Ebu İzeddin' olarak bilinen Trevor Brooks olduğunu duyurdu. Ancak BBC, Trevor Brooks'un halen hapiste olduğunu aktarıyor. BBC muhabiri Dominic Casciani, Twitter mesajında saldırganın Brooks olmadığını birkaç kaynaktan teyit ettiğini belirtti: "Trevor Brooks saldırgan DEĞİL. Diğerlerinin haberlerine rağmen halen hapiste."

İngiltere'de bazı medya kuruluşları saldırganın 'Ebu İzeddin' olarak bilinen Trevor Brooks olduğunu duyurdu. Ancak BBC, Trevor Brooks'un halen hapiste olduğunu aktarıyor.

Saldırıda kullanılan aracın Birmingham'dan kiralandığı bildiriliyor ancak bu bilgi henüz resmen doğrulanmış değil.

Bir görgü tanığı, yaşananları "Biz köprünün üzerindeydik. Silah sesi duyduk, sesin geldiği yere baktık. Baktığımızda bir arabanın kadının üzerinden geçtiğini gördük. Çığlıklarını duyabiliyorduk" sözleriyle anlattı.

Çığlıklarını duyabiliyorduk!

07.25 : Terör saldırısından hemen sonra televizyonlara konuşan bir görgü tanığı, yaşananları şu cümlelerle anlattı:

"Biz köprünün üzerindeydik. Silah sesi duyduk. Yani silah sesi duyduğumuzu düşündük ve sesin geldiği yere baktık. Baktığımızda bir arabanın kadının üzerinden geçtiğini gördük. Yüzde yüz eminim diyemem. Çığlıklarını duyabiliyorduk. Sonra tekrar silah sesleri duyduk. Sonra tekrar köprünün üzerine baktığımızda,o sırada köprü boyunca sürünerek geçiyorduk. Etrafta cesetler gördük."

Kaynak:Milliyet