Afyonkarahisar’da yoğun kar yağışı nedeniyle karayolları kapanınca şehirlerarası seyahat eden yolcular Afyonkarahisar Otobüs Terminalinde (AFTAŞ) yaklaşık 4 saat zorunlu olarak misafir edildi.
Kentte dün akşam saatlerinde başlayan ve gece etkisini arttırarak devam eden yoğun kar yağışı, Afyonkarahisar- İzmir, Antalya, Kütahya ve Ankara yolunu geçici süreliğine de olsa trafiğe kapadı. Farklı şehirlerden gelen ve Afyonkarahisar üzerinden bu kentlere sefer yapan
şehirlerarası otobüs yolcuları, kar nedeniyle yollar kapanınca AFTAŞ’ta zorunlu olarak yaklaşık 4 saat misafir edildiler. Terminali giren ve bu istikametlere giden otobüslerin çıkışına Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından çıkış izni verilmezken, yaklaşık 14 otobüs yolcuları ile birlikte terminalde bekletildi. Yolcuların zorunlu misafirliği ile ilgili bilgiler veren AFTAŞ Gece Sorumlusu Ali Çiçek, yolların 21.00 ile 01.00 arasında kapalı olduğunu kaydederek, “Karayollarına bağlı ekipler tuzlama yaptıklarından dolayı yolları kapatıldı. 3.5 saat kadar yolcularımız beklemek zorunda kaldı, yolcularımız burada ağırladık. Fazla bir şey olmadı, daha sonra yolların açıldığını trafik ekiplerinden öğrendik. Yolcularımızı araçlarına bindirdik ve yolcularımız gitti. Şuanda kapalı yol yok, ama araçlarımız biraz tehirli geliyor. Tabii yoğun kar yağışı var, bazı bazı trafik kesiyor yolu sonra tekrar geri açıyor. Şuanda kapalı bir yol yok, araçlar geliyor yani. Yolcularımız seyahat ediyor. Yolcularımızı misafir ettik, ihtiyaçlarını giderdik sonra yolcularımız yoluna devam etti. Yaklaşık burada 13-14 otobüs vardı” diye konuştu.
YOLCULAR SANDALYELERDE UYUYA KALDI
Durumdan mağdur olan yolcular ise saatlerce otogarda beklediklerini ifade ederek, İzmir’den öğlen saat 4’te yola çıkan bir yolcu saat 00.00’da Ankara’da olması gerekirken, saat 03.00 olmasına rağmen halen Afyonkarahisar’da beklediğini ifade etti. Bir başka yolcu ise saat Antalya’ya gitmek için bilet aldığı 02.00 otobüsünü saat 03.00 olmasına rağmen halen beklediğini söyledi.
Öte yandan, terminalde beklemekten sıkılan bazı yolcuların vakitlerini kafetarya ve restaurantlarda çay içerek geçirmeye çalıştıkları, bazılarının ise boş buldukları sandalyelerde uyumaya çalışarak geçirmeye çalıştıkları gözlendi.
Yetkililerden alınan bilgilerde seferlerin yarın öğlene kadar normale dönmesinin beklendiğini belirtildi.