ZONGULDAK (AA) – Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, "Terörle arasına mesafe koyamayanlara, teröre açıktan veya dolaylı olarak destek verenlere haddini bildirmek için 'yeniden istikrar' diyeceğiz" dedi.

Uslu, Zonguldak Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye, Hedef 1 Milyon Üye" sloganıyla 81 ilde gerçekleştirdikleri il buluşmalarına devam ettiklerini söyledi. 

Memur-Sen'in büyük ölçüde kurumsallaşmasını tamamladığını belirten Uslu, "Yaptığımız faaliyetler millet tarafından takdir edilmiş, kamu görevlilerinin teveccühünü kazanmıştır. 850 bin üyeyle hem nicelik hem de nitelik bakımından Türkiye'nin en büyük ve en kaliteli konfederasyonu olduk" diye konuştu.

Uslu, Anayasadan ve diğer bütün mevzuattan vesayetin izlerinin silinmesi ve toplumun tüm katmanlarının insan onurunun gerektirdiği haklarla buluşmasının kendileri için olmazsa olmaz olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"2002'den bu yana Türkiye'yi yöneten siyasi akıl, bizim de inandığımız, yaşadığımız, yaşatmak ve yaymak için çabaladığımız, çalıştığımız değerlerden neşet etmiş doğrular üzerinden faaliyetlerini yürüttü. İnsani fıtratla uyumlu bir demokratik hukuki düzen kurma çabamızı boşa düşürmek istiyorlar. Millete hizmet yerine ihaneti tercih edenleri, kazandıklarımızı yok saymayı planlayanları, başörtüsü yasağını, katsayı dayatmasını yeniden uygulamaya sokmayı beyannamelerine koyanları biliyoruz.  Bu kazanımlardan geri dönülmemesi ve yeni kazanımların sürmesi için siyasal ve ekonomik istikrarın sürmesi ve toplumsal barışın devam etmesi gerekmektedir. Terörle arasına mesafe koyamayanlara, teröre açıktan veya dolaylı olarak destek verenlere haddini bildirmek için yeniden istikrar diyeceğiz." 

Toplantıya, AK Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, İl Sağlık Müdürü Bilal Cin ile sendika üyeleri ve diğer davetliler katıldı.