Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Gösteri Sanatları Topluluğu tarafından Cumhuriyet Meydanında ‘Kadına Şiddete Hayır ve Kadın Hikayeleri’ konulu gösteri yapıldı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Gösteri Sanatları Topluluğu üyeleri Ürgüp Cumhuriyet Meydanı’nda kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için toplandı. Kız ve erkek öğrencilerin birlikte sundukları gösteriye öğrenciler siyah kıyafetler giyip ağızlarına bant yapıştırarak ve gözlerine mor makyaj yaparak katıldı.
Ellerindeki “Kadına karşı şiddete hayır sevgi ve hoşgörüye evet” , “Erkeklik kadına vurmakla değil, onu korumakla olur”, “Özgecan’ın Çığlıkları Halen Kulaklarımızda” yazılı pankartlar ile bir süre ayakta bekleyen öğrenciler, daha sonra etrafta oluşan kalabalığa son dönemde eşleri, akrabaları ve karşı cinsleri tarafından öldürülen Ferdane Çöl, Eylem Hösev, Meltem Özdağ, Deniz Aktaş, Gülistan Atay, Münevver Karabulut ve Özgecan Aslan’ın hikayelerini anlatan gösteriyi sundular.
Gösteri sonrasında topluluk içerisinde bulunan erkekler “Kadınlarımızı dövmek, kadınlarımıza tecavüz etmek, kadınlarımızı öldürmek erkeklik ise ben erkek değilim”, “Kadınlar bizlere verilmiş en büyük emanettir, emanetimize sahip çıkalım”, “Erkeklik kadına vurmakla değil onu korumakla gösterilir ve hiçbir kadın nasıl giyinirse giyinsin asla tecavüzün sebebi olamaz”, “Dişisine kötü davranan tek canlı insandır”,“ Kadına şiddet adamlık değildir” sloganları attı.