Sungurlulu vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişiminin 1. yıldönümünde ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Meydanı’nı doldurdu.

FETÖ/PDY üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişiminin yıldönümünde, Demokrasi Yürüyüşü öncesinde Atatürk Meydanı’nda bulunan sergi alanı gezilirken, sonrasında protokol anı defterine duygu ve temennilerini kaleme aldı. Sungurlu Kaymakamlığınca Atatürk Meydanı’nda düzenlenen "Demokrasi Nöbetini" etkinliğinde bir araya gelen vatandaşlar, FETÖ’nün darbe girişimine tepki gösterdi. Dispanser önünden başlayan yürüyüş Atatürk Meydanı’nda son bulurken, yürüyüşe katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı.

"Allah birliğimizi, beraberliğimizi bozmasın"

Kaymakam Gözen yaptığı konuşmada, ’’15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde, bu ihaneti ve arkasındaki odakları lanetlemek, bu hain girişim karşısında devletimize, vatanımıza, mukaddesatımıza kendini, bedenini siper eden aziz şehitlerimizi rahmetle anmak ve gazilerimize minnettarlığımızı göstermek üzere burada toplanmış bulunmaktayız. Aklından, gönlünden bu tür ihaneti geçiren olursa; 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimizin gösterdiği cesaret ve kahramanlıktan başta olmak üzere tarihten ve ecdadımızdan aldığımız ilhamla 80 milyon kenetlenerek en fedakar ve cesur tepkiyi vermeye, ihanetin başını ezmeye her zaman hazır olduğumuzu bir kez daha göstermek üzere bu hain girişim karşısında o gün kenetlendiğimiz, günlerce demokrasi nöbeti tuttuğumuz bu meydana tekrar hoş geldiniz, sizleri bu kutlu yürüyüş ve yiğitçe duruşunuz nedeniyle yürekten tebrik ediyor, en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu duygularla aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, hainleri bir kez daha lanetlemek ve dosta düşmana birlik beraberliğimizi göstermek üzere toplanan sizleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın, devletimizi ilelebet payidar, milletimizi bahtiyar kılsın’’ ifadelerinde bulundu.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Karacif ise günün anlam ve önemine binaen slayt konferans sunumu yaptı.

Sungurlulu şair Bekir Sami Ünsal’ın kaleme aldığı ve seslendirdiği ’’15 Temmuz’’ şiiri Sungurlulu vatandaşlar tarafından ilgiyle dinlendi.

Hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu

Atatürk Meydanı’nda bir araya gelen binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etti. Darbe girişimde şehit olan vatandaşlarımız için Kur’an-ı Kerim okunurken, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal tarafından dua edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okuduğu şiirler ve konuşmalarının dinletildiği esnada vatandaşlardan bazılarının duygulandığı görülürken, meydanı dolduran binlerce vatandaşa Kaymakamlık ve Sungurlu Belediye Başkanlığı tarafından yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu.

Bir yıl aradan sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Sungurlu’da da sala sesleri yükseldi. Türkiye’deki tüm camilerde sala okundu. 90 bin camide aynı anda okunan salalar, televizyonlar tarafından canlı yayınlandı.

Sungurlu’da yoğun yağışa rağmen binlerce vatandaşın katılım gösterdiği demokrasi yürüyüşüne Kaymakam Mitat Gözen, Garnizon Komutanı J.Üst. Osman Polat, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Belediye Başkan Yardımcıları, Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Dr. Kubilay Karacif, Ak Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Yasin Şahin, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeler, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit, İlçe Spor Müdürü Halil Yurt, oda başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.