Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi tarafından Nisan ayında hizmete sunulan ve sistemin kuruluşundan günümüze kadarki süreçte ürettiği tüm yazılı ve görsel materyallerin yer aldığı çevrimiçi bir veri tabanı olan “Açık Kütüphane” şimdiden kullanıcıların büyük ilgisini gördü.

1983 yılından bu yana farklı disiplinlerde üretilen kitapların çevrimiçi formlarının yanı sıra “Açık Sınıf” kapsamında üretilen tüm videolara kullanıcılar tarafından erişim sağlanabiliyor. Açık Kütüphane’de 804 kitap ve bin 337 video kullanıcılarını bekliyor. Bunun yanı sıra internet adresi üzerinden Anadolu Üniversitesinde gerçekleştirilen bilimsel araştırma projelerine, yayınlanan bildirilere, tezlere ve bilimsel dergilere de ulaşmanın mümkün olduğu belirtildi. Kullanıcıların ziyaret durumlarına ilişkin detaylara bakıldığında ise en çok el yazması eserlerin bulunduğu "Nadir Eserler" ve tarihe ışık tutan "Mikro Filmler" sayfalarını ziyaret ettiklerinin görüldüğü bildirildi. Açıköğretim Sistemi öğrencileri ve öğretim elemanlarının bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için, kullanıcı adı ve şifreleri ile birlikte “acikkutuphane.anadolu.edu.tr” adresine giriş yapmaları gerekiyor.

"Hizmetle ilgili önümüze güzel rakamlar geliyor"

Konuyla ilgili açıklama yapan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, “Henüz yeni başlatmış olduğumuz bu hizmetimiz ile ilgili önümüze güzel rakamlar geliyor. İndirilme sayılarına baktığımızda birbirinden farklı materyallerin indirildiğini görüyoruz. Mesela; Arapça-1 394, Türk Siyasal Hayatı 177 ve Adli Yazışmalar 171 kez indirilmiş. Toplam indirilme sayılarına baktığımızda ise rakamın 8 bini aştığını görüyoruz” şeklinde konuştu.