ERZURUM Verem Savaş Derneği tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında veremle savaşı anlatan 18 başarılı öğrenci tabletle ödüllendirildi.
Veremle Savaş Derneği tarafından ilk, orta ve lise öğrencileri arasında ‘veremle savaş’ konulu resim, şiir, kompozisyon yarışması düzenlendi. Erzurum’un 8 ilçesinden 74 öğrenci 3 dalda yarıştı. Edebiyat, resim, öğretmenlerinin jüri olduğu yarışmada, ‘sinsi’ hastalık olarak bilinen veremi ve bu hastalıkla savaşı en iyi anlatan 18 öğrenci tablet almaya hak kazandı.  Milli Eğitim Müdürlüğü salonunda yapılan ödül töreninde konuşan Veremle Savaş Derneği Başkanı Şenol Mızrak, veremin hala halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Mızrak, şöyle konuştu:
"Hedefimiz; öğrencileri, ailelerini verem konusunda bilinçlendirmek.Önlem alınmazsa, tedavi edilmezse ölüme neden olan veremle ilgili olarak öğrencilerin araştırma yapmalarını ve hastalığı tanımalarını, ne yapmaları gerektiğini öğretmek istedik. Resim, şiir ve kompozisyonları görünce amacımıza ulaştığımızı anladık."
İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da öğrenci ve öğretmenlere veremle karşılaşmadan sağlıklı ve mutlu bir hayat diledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Verem Savaş Derneği Başkanı Şenol Mızrak, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Ömer Özden, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doç. Dr. Ali Kurt, başarılı öğrencilere tablet ve belge verdi.

FOTOĞRAFLI