Rize'nin Fındıklı ilçesinde 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla Ülkü Ocakları ve MHP tarafından düzenlenen yürüyüş sırasında bir grup HDP seçim bürosuna saldırmak istedi. HDP bayraklarını yere atan grupla kendilerini engellemeye çalışan polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Bursa'nın Mudanya ilçesinde de MHP ilçe binasının yanına HDP'nin seçim bürosu açması gerginliğe neden oldu.
 
Fındıklı İlçesi'nde bir araya gelen Rize Ülkü Ocakları ile MHP Rize İl Başkanlığı üyeleri 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Yürüyüş sırasında HDP'nin seçim bürosu önünden geçen grup Abdullah Öcalan aleyhine sloganlar attı. HDP seçim bürosundan sloganlara karşılık verilmesi üzerine iki grup arasında gerginlik yaşandı.
 
HDP bürosuna girmek isteyen grupla polis arasında kısa süreli arbede çıktı. Bazı partililer HDP bayraklarını yere attı, ateşe verdi. Rize Ülkü Ocakları Başkanı Recep Bakırcı ve bazı partililer grubu sakinleştirmeye çalıştı.
 
Polis, HDP seçim bürosu önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Grup daha sonra MHP Fındıklı İlçe binası önünde toplanarak saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okuyarak olaysız şekilde dağıldı.
 
MHP BİNASININ YANINA HDP BİNASI
 
Öte yandan Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde MHP ilçe binasının yanına HDP'nin seçim bürosu açması gerginliğe neden oldu, MHP'liler protesto gösterisi yaptı.
 
HDP, Mudanya'da bulunan 11 katlı belediye iş merkezinde seçim bürosu açılışı yaptı. MHP'liler kendi ilçe merkezlerinin yanındaki binada HDP seçim bürosu açmasına tepki gösterince gerginlik tırmandı. MHP Mudanya İlçe Başkanı Yüksel Kesen ve bir grup partili protesto gösterisi yaparken, Bursa'dan gelen Çevik Kuvvet ekibi MHP'liler ile HDP'liler arasında barikat oluşturdu. Bu sırada iki parti mensupları arasında kısa süreli arbede çıktı.
 
Açılışın ardından HDP yöneticileri ve milletvekilli adayları Mudanya'dan ayrılırken,  MHP İlçe Başkanı Yüksel Kesen, "Bizleri birbirimize kırdırmak istiyorlar ancak bu olmayacak. Bunların Mudanya'da ne işleri var. Burada olaylara anında müdahale etmek için önlem alan emniyet teşkilatımıza da teşekkür ediyorum" dedi.
 
Yüksel Kesen, parti olarak gençlerin olayların içine çekilmesine asla izin vermeyeceklerini ve provokasyona gelmeyeceklerini söyledi.