Kanal S ekranlarında konuşan İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar ve Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram, kadınların siyasetten uzak kalmaması gerektiğini belirterek çağrıda bulundu. 

DAHA ÇOK GÖREV ALMALILAR

Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S ekranlarında yayınlanan Merve İlhan ile Haberin İçinden programının konuğu Satar ve Bayram oldu. Satar ve Bayram, kadınların siyasette ve yerel yönetimlerde daha çok görev almasının önemine vurgu yaptı.

"GÜCÜMÜZÜ ORTAYA KOYACAĞIZ"

Kadının elinin değdiği her yerin güzelleştiğinin altını çizen İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar, "Biz kadınların siyasetin içinde daha çok var olmasını istiyoruz. Genel başkanımız sahaya inerek herkese anne elini değdirmeye çalışıyor. Siyaset diline kadının naifliğini koydu. Ben gece İlyasköy'de, Kadifekale'de kahvehanelere girerken eskiden çekinirdim ama artık vatandaşlar davet ediyorlar. Sıkıntılar ortak. Hepimizin konuştuğu dil aynı. Biz kadınlar olarak gücümüzü ortaya koyacağız. Biz cesaretle, tutkuyla İlkadım'da İYİ Parti'yi birinci parti yapacağız" dedi. 

"PARTİMİZE GELSİNLER"

Kadınların siyasette daha çok görev alması gerektiğini dile getiren İYİ Parti Canik İlçe Başkanı Saydam Bayram da "Genel Başkanımız kadın olmasına rağmen Meclis'te en az kadın sayısı bizde. Kadınların yerel yönetimlerde daha çok yer alması gerekiyor. Genel başkanımızda bunu sürekli dile getiriyor. Türkiye'de 4 merkez ilçenin başkanının kadın olduğu bir il daha yok. Bu bizim için gurur verici bir durum. Biz gittiğimiz yere bir duruş getiriyoruz. Kapıları çaldığımızda kadınlar 'biz siyasetle ilgilenmiyoruz' diyorlar. Bu çok acı. Siyaset hayatın her yerinde. Kadınlar siyasetten uzak kalmasınlar. Eşleri siyaset programı izlerken bir kulak versinler. Çıksınlar partimize gelsinler" ifadeleriyle çağrıda bulundu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.