Acıbadem Adana Hastanesi tarafından Adana’da görev yapan öğretmenlere yönelik ‘Öfke Kontrolü Semineri’ düzenlendi.
Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Klinik Psikolog Göksu Telmaç’ın konuşmacı olduğu seminerde klasik öfke kontrol yöntemlerinin dışında olaya farkındalık açısından yaklaşıldı. Psikolog Telmaç, “Klasik anlamda öfke kontrolü dediğimiz zaman aklımıza 10’a kadar sayarak derin nefes almak ve öfkemizin yatışmasını beklemek gelir. Ancak gerçek bir öfke kontrolü için daha çok algılarımızı ve hayata bakış açımızı gözden geçirmemiz gerekmektedir” dedi.
Çok sinirlenip öfkelendiğimizde olayların altında ne yattığına ve kişinin olaya ne anlam yüklediğine bakmak gerektiğine dikkat çeken Psikolog Telmaç, “Sizi öfkelendiren olaya ne anlam yüklediniz de bu kadar sinirlendiniz? Bu soruyu kendi kendinize sorun ve yanıtını bulmaya çalışın. Ayrıca şunu unutmayın, kendini daha iyi tanıyan ve duygularının farkında olan bireyler sadece öfkeyi değil hayatı da daha iyi yönetebilmektedirler” diyerek kişinin kendini sorgulaması gerektiğini söyledi.
Seminer, Psikolog Göksu Telmaç’ın konuşmasını tamamlamasının ardından salonda bulunan katılımcı öğretmenlerden gelen soruların tartışılarak yanıtlanması ile gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ile son buldu.