İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü İşletme Bölümünde doktorasını tamamlayan Cansu Tayaksi, ’85 Nobel Ödüllü’ Massachusetts Teknoloji Enstütüsünde (Massachusetts Institute of Technology – MIT), İzmirli bilim insanı olarak görev alacak.

Lisans eğitimini İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliğinde bitiren Cansu Tayaksi, doktorasını yine İEÜ’de işletme bölümünde tamamladı. Başarılı bir şekilde yolunu devam eden Tayaksi, bundan sonra ise doktora sonrası araştırmacı olarak Massachusetts Teknoloji Enstütüsünde (Massachusetts Institute of Technology – MIT) Taşımacılık ve Lojistik Merkezinde Dr. Josue Velazquez ile yol alacak. Teknoloji ve mühendislikte dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak anılan MIT’te İzmir Ekonomi Üniversitesini temsil edecek olan Cansu Tayaksi, ’Tedarik Zinciri Yönetimi’ alanında çalışmalarını sürdürecek.

Türkiye ve İzmir’i Amerika’da temsil edeceğini kaydeden Tayaksi, “1861 yılında kurulan bu üniversitede bilim ve teknoloji alanında dünya çapında buluşlar yapıldı. Üniversitede yapılan çalışmalarda 85 Nobel ödülü, 58 Ulusal Bilim Madalyası, 29 Ulusal Teknoloji ve Yenilik Madalyası kazanıldı. Dünya çapında bu denli ses getiren bu kurumda yine sıralamada bir numarada olan Taşımacılık ve Lojistik Merkezinde çalışmaya başlayacağım. Bir yandan araştırmalarımı sürdürüp bir yandan da tedarik zinciri bölümü yüksek lisans projelerine danışmanlık yapacağım için çok heyecanlıyım” dedi.

Tedarik zinciri yönetimi konusunda eğitim ve araştırmalarına da devam edeceğini belirten Tayaksi, küçük firmaların verimlilik artışını sağlama ve yalın üretim konusundaki çalışmalarını da sürdüreceğini söyledi.