Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Karaağaç Mahallesi’nde yapılması planlanan mahalle konağının yerinde incelemelerde bulundu.
İncelemeye Başkan Cahan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Kırdinli, Uşak Halk Sağlığı Müdürü Hasan Kaya, Karaağaç Mahallesi Muhtarı Mustafa Korkmaz’da katıldı.
İncelemede mahallede hizmete devam eden 3 Nolu Sağlık Ocağı’nın olduğu alanda yapılması düşünülen mahalle konağı için, mahalle halkından ve sağlık ocağı doktorlarından da fikir alındı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, mevcut binanın modernize edilerek çok amaçlı kullanılmasını istediklerini dile getirdi.
Binanın artık eskidiğini hatırlatan Cahan,”Mevcut bina maalesef ihtiyaca cevap verebilecek bir yapıda değil. Biz sağlık ocağımızın da iyi bir hizmet binasında olmasını istemekle birlikte projelerimiz arasında yer alan mahalle konaklarımızı sağlık ocağı ile aynı binada yapmak istedik. Bu nedenle hedefimiz çok katlı bir konak yapıp, sağlık ocağı ile birlikte sosyal donatıları katlara yaymaktır. Çalışmayı 2015 yılında başlatarak 6 ay gibi bir sürede sonlandıracağız. Mahalle halkımız bu sayede modern ve sosyal bir alana kavuşacak” dedi.
Taslak halinin vatandaşlar tarafından da olumlu karşılandığına dikkat çeken Cahan, kendilerine konu ile ilgili tam destek geldiğinin altını çizdi. Aynı hassasiyet ile bütün mahallelerde konak çalışmalarının devam edeceğini anlatan Cahan, “Amacımız kentimizdeki 19 mahallede hemşehrilerimizin güzel vakit geçirebileceği mekanların olmasıdır. Konaklarımız ev hanımlarımızdan yaşlı vatandaşlarımıza, engellilerimizden çocuklarımıza kadar her kesimden vatandaşımıza hitap edecek şekilde dizayn edilecek. Karaağaç Mahallesi’nin akabinde diğer mahallelerimizde de hızlı bir şekilde çalışacağız” ifadesini kullandı.