Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'in, Türkiye'nin 2023 hedeflerinde belirleyici bir il olduğunu belirterek, "Mersin Türkiye'dir" dedi.

Mersin İl Koordinasyon Kurulu'nun 2013 yılı son toplantısı, Vali Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi’ndeki toplantıda yaptığı konuşmada, Mersin'in, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda belirleyici bir kent olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Mersin'i, tüm kurum, kuruluş ve kesimleriyle geleceğe taşımanın gayretini sergiliyoruz. Devam eden çalışmalarda hedefe doğru yürürken, topyekun herkesin ortak bir noktada buluşması ve çalışması gerekmektedir. Hiçbir başarı reçetesi inanmak, çalışmak ve başarıya ulaşmanın dışında gerçekleşmiş değildir. Türkiye, göstergelerde OECD üyeleri içerisinde dünyanın en hızlı büyüyen ikinci ülkesi olarak öne çıkmaktadır. Buna paralel olarak ilimiz ise yaşanan sorunlara rağmen önceki yıllara oranla ihracatını arttırarak üretim göstergelerini yukarıya taşıyan bir il olmuştur. İşsizlikte yüksek verileri barındıran Mersin'i, kısa bir süre içerisinde ülkemizin en fazla istihdam sağlayan ili konumuna getirdik. Yaşanan gelişme, Mersin'in ve Türkiye'nin sahip olduğu zenginliklerin sonucudur. Bu kısa süreli değil, sürekli olacak bir koşuldur. Durduğunuz an geçilir, yorulduğunuz an geride kalırsınız. Buna bağlı olarak her zaman koşmayı, tempoyu her adımda arttırmayı ve geride kalandan her geçen gün daha farklı kazanımlar sağlamayı hedeflemeliyiz. İnovatif gelişme de bunu gerektirmeli. Herkes bu felsefeyle çalışmalı" diye konuştu.

Mersin'i zenginleştiren her ne varsa ülkemizi de zenginleştirdiğine vurgu yapan Güzeloğlu, şöyle devam etti; "Mersin Türkiye'dir. Ekonominin ve kalkınmanın güçlerinin hepsinin Mersin'de birbirine terk edilmeyecek kadar güçlü olduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz yıl 25 milyar doları aşan dış ticaretiyle İstanbul'un ardından en büyük 2'nci dış ticaret merkezi olan Mersin, tarımda da tek başına 4 milyar doları aşkın büyüklükteki tarımsal zenginliğiyle üretim cenneti olan ve ürettiğinin çok daha fazlasını dünya ülkelerine ihraç eden dünyada fiyat belirleyen bir kenttir. Turizm konusunda altyapı ve planlama çalışmalarına sahip olan Mersin’de kamu yöneticileri hizmete dönük sorunları kendi sorunlarıymış gibi takip etmelidir. Mesele düşünceyi eyleme, projeyi gerçeğe taşımaktır. Bunu yapacak güç ve birikim Mersin’de, ülkemizde ve bizde vardır. Heyecan olursa aşılamayacak engel, elde edilmeyecek hedef yoktur. Asıl olan hayırla ve hizmetle anılmak, toplumun gönlünde hoş bir sada olmaktır.”

Birlik ve beraberlik içerisinde Mersin’in ve ülkemizin daha iyiye taşımanın çabası içerisinde olunacağına vurgulayan Güzeloğlu, "Yardımcı ve yapıcı bir işbirliğiyle Mersin’de devlet-vatandaş işbirliği örnek bir seviyede. Bu nedenle Mersin halkına teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.