ORDU (AA) - Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesi hayvan sahiplerinin yapması gerekenlerle ilgili uyarılarda bulundu.

Fatsa Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erkan Ayaz, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısı ile hayvan nakillerinin en hızlı şekilde yapılarak hayvan sahiplerini bekletmemek için kurum olarak gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Kurbanlık sevkıyatı hakkında açıklamalarda bulunan Ayaz, aşısı eksik olan ve küpesi olmayan bir tek hayvanın bile nakledilmesinin mümkün olmadığını, Kurban Bayramı dolayısı ile artması beklenen hayvan nakilleri için nöbetçi veteriner hekim bulunduracaklarını ve gün ışığı olduğu müddetçe mesai mevhumu gözetmeksizin sevk işlemlerini gerçekleştireceklerini belirtti.

Vatandaşlarla hayvan sevkleri noktasında en hızlı hizmeti verme çabası içinde olduklarını ifade eden Ayaz, şunları kaydetti:

"Kurban Bayramı arifesinde veteriner arkadaşlarımız köy köy dolaşarak aşılama çalışmalarını sürdürüyorlar. Sevk edilecek hayvanlarda şap aşısının yapılması zorunluluğu var. Sevk tarihinden 15 gün önce şap aşısının yapılması zorunludur. Ayrıca küpesiz hayvan kesinlikle sevk edilmemektedir. Vatandaşlarımız zaten bu durumun bilincindedir. Bize gelindiği zamanda biz de gerekli tetkikleri yaptıktan sonra herhangi bir eksiklik yoksa sevk işlemini gerçekleştiriyoruz. Sevke uygun olmayan hayvanların sevkine kesinlikle müsaade etmiyoruz."

Ayaz, Kurban Bayramı öncesinde nöbetçi veteriner hekim bulunduracaklarını ve vatandaşların işlemlerinin hızlı yürümesi çabası içerisinde olacaklarını sözlerine ekledi.