Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gezegenevi ve Bilim Merkezi 2018 Yaz Atölyeleri başlıyor. 10-14 yaş grubundaki çocukların ücretsiz olarak faydalanacağı teknolojik atölyelere kayıtlar başladı, kayıtlarda son başvuru tarihi, 29 Haziran 2018 Cuma günü olarak belirlendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bilim ve teknolojiye gösterdiği önem, Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’nde kendini gösterdi. 2017-2018 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla uzun bir yaz tatiline hazırlanan çocukları, ağırlayacak bilim merkezinde kurulacak atölyelerde, zamanını dolu dolu geçirebilecek, bilim ve teknolojinin anlaşılmaz olmadığını eğlenceli yöntemlerle kavrayacak. Kendisine güvenen, takım çalışması ve işbirliği kurabilen, bilgiyi paylaşabilen, etkileşimli öğrenebilen, analitik düşünebilen, sorgulayan bireyler olma yolunda, dev bir adım atacak çocuklar, geleceğe daha güvenle bakacak.

Mekatronik Algoritma Öğreniyorum, Robotik Kodlama, Endüstri 4.0 Atölyeleri, Yazılım Kodlama Öğreniyorum ile Hayal ve İnşa Et Mühendisliği başlığı altında açılacak atölyelerde çocuklar, hem öğrenecek hem de eğlenecek.

Hazırlanan çılgın ve eğlenceli atölyelerle çocukların hayallerini süsleyen bilim ve teknoloji hayat bulacak. 28 Mayıs 2018 Pazartesi Günü başlayan kayıtlar, 29 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. Ailesiyle birlikte Gaziantep Gezegenevi ve Bilim Merkezi’ne gelen çocuklar, kayıtlarını yaptırabilecek.