Yahyalı Kaymakamı Metin Esen ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk 4 Aralık Dünya Madenciler günü münasebetiyle Aladağlar ’da faaliyet gösteren özel bir şirketin maden ocağını ziyaret etti.
İşçilerle birlikte sıcak bir ortamda geçen ziyarette Başkan Öztürk maden işçilerine bir konuşma yaptı. Başkan Öztürk, "Bugün malumunuz 4 Aralık Dünya Madenciler Günü. Burası bölge itibariyle en fazla çinko ve demir madeninin çıkarıldığı dolayısıyla maden işçilerinin yoğun olarak çalıştığı bir bölgedeyiz. Sayın ilçe kaymakamımız sizleri ziyaret edeceklerini söyleyerek bizi de davet ettiler. Bizde seve seve bu daveti kabul ederek sizleri ziyaret etmek hem de madenciler gününüzü kutlamak istedik" dedi.
Başkan Öztürk, "Gerçekten çok zor şartlar altında çalışıyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Kazancınız ananızın ak sütü kadar helal. Allah iş kazasından sizleri korusun. Siz burada ülke ekonomisine büyük katkılar sağlıyorsunuz. Bugünlerde ülkemizde elim maden kazaları oluyor. Orada vefat edenlere Allah’tan Rahmet diliyorum. Çok şükür biz şanlıyız. İlçemiz madenlerinde böyle kazalar olmadı. Bugün sizlerle birlikte aynı havayı solumaktan aynı yemeği yemekten son derece mutlu olduk. Rabbim sizlere kolaylık versin diliyorum.” diye konuştu.
Yahyalı Kaymakamı Metin Esen’ de maden işçileriyle birlikte olmaktan mutlu olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
"Türkiye’de maden sektöründe önemli ilçelerden birinde yaklaşık 2 ay önce göreve başladım. Hem ilçeyi hem de bu sektörü yakından tanımak ve madenciler gününüzü kutlamak istedim. Bildiğiniz gibi ülkemizde üzücü maden kazaları yaşadık. Bu kazalarda hayatını kaybeden madenci kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların çalıştığı maden sektördeki siz değerli madencileri de çalışma hayatınız boyunca Rabbim kazalardan korusun, kolaylık versin diye bugün sizlerle beraber olmayı arzu ettik.” dedi.