1 Kasım erken seçimlerinde yer alacak milletvekili aday listelerini YSK'ya teslim eden aK Parti'yi seçim bildirgesi ve propaganda maratonu bekliyor. AK Partikulislerinde Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Mehmet Ali Şahin, Lütfü Elvan, Taha Özhan'ın da içinde bulunduğu heyetin 7 Haziran seçim bildirgesi üzerinden güncelleme yaptığı öğrenildi.


AK Parti, 5. olağan Kongresinde de özellikle vurgu yapılan 'çözüm süreci' konusu seçim bildirgesidne de yerini koruyacak. Habertürk'te yer alan habere göre, AK Parti, çözüm süreci boyunca da "terör" ile "kamu düzeni ve demokratikleşme" konularının yeniden altını çizecek. 

AK Parti, büyük kongrede de partinin tek ve resmi yayını olan "Türkiye Bülteni" dergisi de özel bir sayı yapmıştı. Derginin özel sayısında, çözüm sürecine özel bir dosya hazırlanmış olması da dikkat çekmişti.

SÜRECİN DEVAMI İÇİN SİLAH BIRAKMA ŞARTI

Bildirgede, Çözüm sürecinin "terör sorununu çözümü" için gündeme geldiği getirildiği, bu konuda adımlar atıldığını belirtilip, "Sürecin devamı için terör örgütünün silah bırakması şarttır. Aksi takdirde bu konuda ileri adım atılmayacaktır. Terörle mücadele sonuna kadar devam edecektir" mesajı verilecek.

DEMOKRATİKLEŞME ÇÖZÜM SÜRECİNDEN BAĞIMSIZ SÜRECEK

Demokratikleşme sürecinin ise çözüm sürecinden bağımsız olduğu, bu konudaki adımların Türkiye'de yaşayan tüm vatandaşlar için atıldığı vurgusu yapılacak. Demokratikleşme kapsamında, düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için gerekli adımların atılmaya devam edileceği belirtilecek. Terörle mücadelenin, demokratikleşme konusundaki kazanımların geriye gitmesine neden olmayacağı, vatandaşın bu konuda sıkıntı yaşamayacağı vurgulanacak.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sisteminin bildirgede nasıl yer alacağı ise henüz netleşmedi. Başkanlık sistemi ile ilgili bölümün 7 Haziran'daki gibi mi korunacağı, metin çıkartılıp çıkartılmayacağı ya da daha geniş giriş girmeyeceğine önümüzdeki günlerde karar verilecek.

YENİ ADAYLARA BAYRAM TATİLİ YOK

AK parti yönetimi, milletvekili adaylarına bayramdan önce tam kadro Ankara'da olma talimatı verdi. Bayramdan önce; hem adaylarını tanıtacak hem de seçim beyannamesini açıklayacak olan AK Parti, milletvekili adaylarına ise genel merkezde bayramdan itibaren sahalara inme talimatı verecek. Milletvekili adaylarına, "Bayramda tatile gitmeyin, bayram süresince seçim bölgelerinizde çalışın, her köye her bucağa gidin. Vatandaşa daha yakın olun" diyecek. Adayları seçim stratejilerini de parti yönetimi anlatılacak. 

ADIMLAR TEK TEK SAYILDI; DOLMABAHÇE DE VAR

12 Eylül'de gerçekleşen kongrede, AK Parti'nin "Türkiye'de tarihin akışını değiştiren çözüm süreci" başlığı altındaki 6 sayfalık çözüm süreci dosyasında "çözüm sürecini bugüne getiren adımlar" tek tek sayılmıştı.

AK Parti'nin resmi dergisinde yer alan çözüm süreci bölümünün bir sonraki adımında ise, 2 Mayıs 2015 tarihli "Cumhurbaşkanı Erdoğan? "Silahı bırakmadan particilik olmaz" sözleri yer almıştı.
Dergide yer alan Çözüm süreci dosyasının son adımını ise, 7 Temmuz 2015 tarihli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "çatışmasızlık yetmez, silahsızlanmadan bahsedilmeli" açıklaması oluşturmuştu.

KAYNAK:İNTERNETHABER