Şırnak’ın Cizre ilçesinde Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ekmek fırınları sahura kadar çalışmaya başladı. Ramazan ayına giren Cizreliler, sahurda yağlı ekmek yemeyi tercih ediyor.

Cizre’de sahur mesaisi yapan ekmek fırınlarında yağlı ekmeğe rağbet gösteriliyor. Vatandaşlar sahura kadar açık olan fırınlardan pide, gözleme ve börek yaptırarak evlerinin yolunu tutarken, en çok yağlı ekmeği tercih ediyor. Cizre’nin en işlek caddesinde yıllardır ekmek fırını işleten Ali Gülsüm isimli fırıncı, “Ramazana girdik. İşimiz iyi gidiyor. Pide ekmek yapıyoruz. Onun yanında yağlı, peynirli, kıymalı ve patatesli ekmeklerimiz var. Çalışıyoruz sahura kadar. Yaklaşık 37 yıldır bu işi yapıyoruz. Ramazan ayı boyunca böyle her gece sahura kadar sıcak ekmek çıkartacağız. Ekmeklerimiz pide büyükleri, yağlı ekmek, patatesli ekmek ve peynirli ekmek 1,5 lira ama kıymalı 2 liradır. Ekmek fiyatlarımız geçen seneyle aydır, bu sene değişmemiş. Biz hiçbir vatandaşımızı elimizden geldikçe boş göndermiyoruz. Parası olanlar zaten alıyor. Parası olmayanlar da biz hayrımıza ekmekleri askıya asıyoruz. Muhtaç olanlar oradan kendilerine alıyorlar.” dedi.

Fırından sahur için ekmek alan Şerif Şimşek isimli vatandaş ise “Cizre’de yağlı ekmek meşhurdur. Ramazan başladı. Biz sahur için ekmeğimizi buradan alıyoruz. Buranın ekmeği hem taze hem de susamlı olduğu için tercih ediyoruz. Ayrıca özellikle yağlı ekmeği tercih ediyoruz. Ramazan Allah’ın izni ile güzel geçecek. Çünkü Allah yardım ediyor. Her ne kadar sıcak olsa da. Fırında çalışan arkadaşlar fırının ağzında sabahtan akşama kadar o ateşin önünde oruç tutabiliyorsa biz hayli rahatlıkla oruç tutabiliriz.” diye konuştu.