Yeşilyurt ilçesinde bulunan Kolukısa Anadolu Lisesi Koordinatörlüğünde, Malatya Sabancı Kültür Merkezi’nde İngilizce şarkı yarışması düzenlendi.
9 lisenin katıldığı yarışmada, öğrenciler güncel İngilizce şarkılarla jüri karşısına çıkarak performanslarını sergilediler. O Ses Türkiye Yarışması’na katılan Emrah Uçar da jüri üyeleri arasında yer aldı.
Yarışmanın açış konuşmasını yapan Kolukısa Anadolu Lisesi Müdürü Feridun Yalçın, “İlimizin ilkleri olma özelliğine sahip olan bu tür etkinliklerimizi Kolukısa Anadolu Lisesi Müdürlüğü olarak geleneksel hale getirerek her yıl düzenleme arzusundayız. Bu tür etkinlikleri düzenlemedeki amacımız değişen ve gelişen teknolojinin anadilinin İngilizce olması ve okullarımızda yabancı dil olarak İngilizce okutulmasıdır. Okulumuz İngilizce zümresi tarafından liseler arasında İngilizce Olimpiyatı düzenlenme kararı alındığında büyük bir heyecan duydum. Çünkü böylesi bir yarışma Malatya’da ilk olma özelliği taşıyacaktı. İngilizce, dünya üzerinde 1,8 milyar insan tarafından konuşuluyor. İngilizce günümüzde uluslararası dil, iletişim dili veya dünya dili olarak adlandırılır. Bu etkinlikleri düzenleyen başta koordinatörümüz Hanifi Arkadaş’a, tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Yarışmada Mahmut Çalık Anadolu Lisesi öğrencisi Selin Gündüz Price Tag şarkısıyla birinci olup geceye damgasını vurdu. İkinci sırada Gündüzbey Anadolu Lisesi öğrencisi Zehra Dilek ve üçüncü sırada ise Malatya Fen Lisesi öğrencisi Esra Karakeçiden ipi göğüsledi.