Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Türkiye ekonomisinin 7.4 büyümesini değerlendirerek, ekonomiye olan güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılının son çeyreğine ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı. Buna göre Türkiye, 2017 yılının son çeyreğinde yüzde 7.3, yıl genelinde ise yüzde 7.4 büyüdü. 2017 yılında zincirlenmiş hacim endeksi olarak tarım sektörünün katma değeri yüzde 4.7, sanayi sektörünün yüzde 9.2 inşaat sektörü ise yüzde 8.9 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri de 10.7 artış kaydetti.

Rakamları değerlendiren Serttaş, "Türkiye ekonomisinin her geçen gün büyümesi, sektörel anlamda teşviklerin artması iş insanları açısından sevindirici bir durum. Eğer yatırımlarımıza ara vermeden devam edersek, içinde bulunduğumuz ekonominin daha fazla artış gösterdiğini görebiliriz. Önemli olan büyümedeki istikrarı sağlayabilmektir. Türkiye şuanda en hızlı büyüyen ikinci ülke konumundadır. Bu rakamlar Türkiye’ye olan güveni artırarak ülkemize yabancı yatırımcı sağlayabilmek adına büyük önem taşıyor. İş insanlarının frene basmadan üretim odaklı çalışmalar yaptığı takdirde ülke ekonomisi hızla büyümeye devam edecektir. Bizim iş insanları olarak Türkiye ekonomisine olan güvenimiz tamdır" dedi.