Van merkez İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İpekyolu Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Başkan Vekili Öztürk, ilk olarak merkezde faaliyet gösteren İpekyolu Belediyesi - KOSGEB işbirliğinde düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kurslarını ziyaret etti. Vatandaşlara yeni iş imkanları ve kaynaklar sağlayacak, ekonomiye ivme kazandıracak yeni fikir ve projelerin hayat bulmasının amaçlandığı kurslarda 300 kişinin eğitim gördüğünü belirten Öztürk, proje ile bir çok farklı sektörün oluşacağını ve binlerce vatandaşların iş imkanına kavuşabileceğini vurguladı. Başkan Vekili Öztürk sonrasında gençlik merkezindeki kursları ziyaret etti. Değişik branşlarda eğitim alan kursiyerlerle sohbet eden Öztürk, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Vekili Öztürk’ün bugünkü ziyaretlerinin bir başka ilgi çekici bölümü de “Gençlik merkezleri bilgi yarışması” idi. İlçe gençlik merkezlerince 3’er kişiden oluşturulan takımların, Erzincan’da düzenlenecek bölgelerarası şampiyonada Van’ temsil etmek amacıyla katıldığı yarışma heyecanlı anlara sahne oldu. Burada katılımcı öğrencilere hitap eden Öztürk, faydalı bilgilerle donatılarak yetiştirilmiş nesillerin ülkemizin kalkınmasında çok önemli bir yer aldığını ifade etti.