Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle birlikte makamında kendisini ziyaret eden yaşları 7 ila 12 arasında değişen çocuklarla bayramlaştı.

Sosyal Belediyecilik anlamında bir çok çalışmaya imza atan ve her yıl binlerce çocuğa çeşitli hediyeler dağıtan Başkan Tutal, Kurban Bayramında ve sonrasında çocukları sevindirdi. Bayramların gelenekleri sürdürmekte önemli bir yeri olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Bayramlarda çocukları sevindirmek geleneklerimiz arasında yer alır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz bizim için önemli.Milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik yetiştirme hedefimiz çerçevesinde, geleceğimiz olan çocuklarımıza önem veriyoruz. Onların yüzü gülerse annelerin ve babalarında yüzü güler" dedi.

İslam coğrafyasında, insanlık zalimler tarafından katledilirken yüz binlerce çocuğun yetim ve öksüz bırakıldığına dikkat çeken Başkan Tutal, “Ülkemizde biz huzurlu ve mutlu bir şekilde bayram yaparken, Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de, Myanmar’da, Arakan’da Müslümanlar büyük bir zulüm altında. Kardeşlerimiz Arakan’da Müslüman oldukları için, işkence görüyor. Hayatlarını kaybediyorlar. Ben bu işkencelerin bu zulmün bir an önce son bulmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.