Amasya Üniversitesi’nde yarı olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu spor kompleksi inşaatı hızla sürüyor.
Amasya Üniversitesi Genel Sekreteri Hasan Özyurt, Genel Sekreter Yardımcısı Çetin Alpaslan, Yapı İşleri ve Teknik Dairesi Başkanı Ahmet Peköz spor kompleksinde incelemelerde bulunarak bina kontrolleri İnşaat Mühendisi Caner Taştan, Elektrik Elektronik Mühendisi Abdullah Tokul, Makine Mühendisi Mahmut Kaplan ve Kontrol Amiri İnşaat Teknikeri Ahmet İnan’dan mevcut çalışmalar hakkında bilgi aldılar.
Yüzme eğitimleri için de önemli bir mekan haline gelecek olan spor kompleksinin mimarisiyle şehrin gözde tesislerinden biri olacağını belirten Genel Sekreter Özyurt, “Öğrenciler ve personelimizin yaşadığı yerden keyif almaları için sosyal kültürel projelere önem vermemiz gerekiyor. Üniversitemiz için çok önemli bir yapı olan spor kompleksi hem üniversitemize katkı sağlarken hem de şehrimizin imajına çok olumlu yansımaları olacak. Hepimizin heyecanla beklediği spor kompleksi şimdiden hayırlı olsun" dedi.
Yaklaşık 10 milyon TL’ye mal olacak olan spor tesisinin en önemli özelliğinin içerisinde yer alan diğer sosyal donatılarla birlikte bölgenin çehresini değiştirecek olmasına dikkat çeken Hasan Özyurt, fitness salonu, jimnastik salonu, 2 adet sauna ve fin hamamı, dans ve halk oyunları salonu, kafeterya, soyunma odaları, antrenman havuzu ve 7 kulvarlı, uzunluğu 25 metre, genişliği 15 metre, derinliği ise 1,95 metre olan yarı olimpik yüzme havuzunun da içinde yer alacağı tesiste ayrıca 315 kişilik tribününün olacağını söyledi.
Özyurt, spor kompleksinin 2015-2016 akademik yılında kullanıma açılmasının öngörüldüğünü kaydetti.