Mustafa BAĞDİKEN- Orhan UZUN/İZMİT (Kocaeli), () - KURBAN Bayramı tatilinin kamu kuruluşlarında çalışanların da idari izinli sayılmasıyla 9 güne çıkmasını fırsat bilerek İstanbul dışına gidenler iki gündür dönüş yolunda çile çekiyor. Dün öğlenden sonra İstanbul yönüne doğru başlayan trafik akınında özellikle TEM ve D-100 karayolunun Kocaeli geçişi ile Sapanca- İzmit ve İzmit- Gebze arasında trafik bazı noktalarda kilitlendi. Araçlar adım adım yol alırken bu sabah azalarak da olsa de devam eden trafik yoğunluğunun, günün ilerleyen saatlerinde yeniden artması bekleniyor.
Bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler, gidiş yolculuklarını 4-5 güne yayınca trafik yoğunluğu fazla hissedilmedi. Ancak, 28 Eylül pazartesi günü mesai ve okulların açılacak olması nedeniyle tatile çıkanlar bayramın son iki gününde dönüş için yollara düştü. Başta Akdeniz ve Ege bölgesi olmak üzere tatil bölgelerinin yanı sıra Anadolu'nun dört yanındaki kentlerden dönüşe geçen tatilciler, dün saat 15.00'den itibaren TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişinde büyük yoğunluğa neden oldu.
TEM'in İzmit geçişindeki Bekirdere Rampası başlangıcında, buraya kadar 3 şerit olan yolun bir anda 2 şeride düşmesi nedeniyle Sapanca'ya doğru kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Sürücüler dün akşam saatlerinde araçları ile Adapazarı, Sapanca ve İzmit Uzunçiftlik turnikelerinden D-100 karayoluna yönlendirildi. Yoğun trafik TEM'in tünel ve viyadüklerin bulunduğu Bekirpaşa Rampası ile Gültepe geçişinden sonra biraz rahatlamasına rağmen Körfez- Hereke arası, Dilovası Rampası ve Gebze arasında zaman zaman trafik durma noktasına geldi.
SABAHA KADAR DEVAM ETTİ
İstanbul yönüne akın akın gelen araç trafiği sabaha kadar devam ederken, saat 08.00'de bile özellikle İzmit- Dilovası arasındaki bazı noktalarda araçların adım adım yol alabildiği görüldü. Bazı araç sürücüleri, normalde İzmir'den çıkıp 6-7 saatte rahatlıkla ulaşabildikleri Kocaeli'ne 12-13 saatte gelebildiklerini söyledi.
Trafikteki yoğunluğun ilerleyen saatlerde daha da yoğunlaşabileceği ve bunun gece ilerleyen saatlere kadar devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI