Samsun Medya Grubu şehrin gündemini tutmaya devam ediyor. Samsun Gazetesi ve Samsun Canlı Haber TV ekibi mikrofonları vatandaşlara mikrofonlarını uzatarak, Başkan Sandıkçı, Canik Belediyesi'nin bu yıl Ramazan etkinlikleri düzenlenmeyeceğini ve vatandaşları 'çat kapı' ziyaret ederek buluşacağını ifade etmesini değerlendiren vatandaşlar, kararı yerinde buldu. Vatandaşlar, alınan kararla israfın ortadan kalkacağını ve Ramazan'ın ruhunu daha iyi yansıtacağını dile getirdi.


DESTEKLİYORUM
İbrahim DİNÇER: Belediye başkanı böyle bir karar aldıysa bir bildiği vardır. Herkes yemeğini evinde yesin. Çünkü bu Ramazan da yapılan iftar yemeğinde oruç tutan da tutmayan da geliyordu. Yapılan her şey büyük masraflara yol açıyor. O yüzden aldığı bu kararı destekliyorum.

YERİNDE VE DOĞRU BİR KARAR
Esra SARAÇ: İftar yemeği için harcanan paraları yardıma muhtaç insanlara gıda veya para yardımı olarak verilmesi daha mantıklı olur. Zaten böyle aktiviteler de kendi vatandaşlarımızdan çok yabancı uyruklu vatandaşlar bulunuyor. O yüzden yerinde ve doğru bir karar olmuş.

OLUMLU BAKIYORUM
Doğan ÇAYIROĞLU: Belediye başkanımız göreve yeni geldi ve gelir gelmez bütçe, israf ve samimiyeti düşünmesi güzel bir davranış. Böyle güzel bir davranışa da vatandaşımızın tepki gösterme şansının olduğunu sanmıyorum. Oldukça olumlu ve karakterli bir davranış. Başkan Sandıkçı'yı tebrik ediyorum. 

PROGRAMLAR GÜZEL OLUYOR 
Melike RENÇBER: Aslında iftar yemekleri ve yapılan eğlenceler vatandaşlar için iyi oluyordu. Güzel ve samimi bir ortamda sohbet etme imkanı buluyorduk ama belediyenin borçları ve bir yerlerden kısması gerekiyor. Böyle olması gerekiyorsa ve belediye için de iyi olacaksa tabi ki biz de destekliyoruz. 

İSRAF OLUYORDU
Şaban CÖMERT: Ramazan aylarında verilen iftar yemeklerinde çok fazla israf oluyordu. Sokağa dökülen yemeğin haddi hesabı yok. Alınan bu karar sonucunda israfın önüne geçmiş oluruz. O yüzden alınan bu kararı olumlu ve yerinde buluyorum. 

HAZIRA ALIŞILIYORDU
Hasan AKBULUT: Ramazan'da oruç tutan tutmayan, hazıra alışanlar sürekli belediyenin verdiği iftar yemeğine gidiyordu. Buralarda yapılan masrafı ve israfı gereksiz buluyorum. Başkanın aldığı bu kararı destekliyorum.  Böylece kimin durumun olup olmadığı rahatlıkla görülebilir diye düşünüyorum. 

BİR YERDEN KISILMALI
Hanife RENÇBER: Çıkan haberlere göre belediyenin çok borcu olduğu söyleniyor. O yüzden bir yerlerden kısması gerektiğini düşünüyorum. Ama yapılan iftar yemekleri, akşam eğlenceleri güzel oluyordu. Komşularımızla, ailemizle güzel vakit geçiriyorduk.

İSRAF YAPILMASIN
Osman GÜZEL: Ramazan'da verilen iftar yemeklerinden artan yemekler çöpe dökülüyor ve israf oluyor. Vatandaş yemeğini evinde yesin kimse fuzuli israf yapmasın. O yüzden belediye başkanımıza katılıyorum. Sonuna kadar da destekliyorum. 

ONAYLIYORUM
Rasim YILDIRIM: Bu organizasyonların yerine millete, devlete daha faydalı işler yapılmalı. Çünkü yemek yemeye ihtiyacı olan da olmayan da koşuyor. Bu nedenle kaldırılmasını onaylıyorum. Halka zarar ve tembelliğe de yol açıyor. 

AYRI HAVA KATIYORDU
MUSTAFA ÇOLAK: Kendimizi bildik bileli Ramazan ayında her zaman bu aktiviteler yapılıyordu.  O yüzden bu kararı olumlu bulmuyorum. Çünkü Ramazan da yapılan şeyler, ayrı bir hava katıyordu. İnsanlarla iç içe oluyorduk. Bunların gerçekleştirilmemesine karşıyım. Her şey eskisi gibi devam etmeli. 

Ebru ÖZTÜRK, Uğur ATICI