Son yılların gelişen spor dallarından olan curling, artık Trabzon’da da sporseverlerle buluşacak.

Şenol Güneş Kompleksi’ndeki stadın altında yapılan ve 2 kulvarı da olimpik ölçülerde inşa edilen curling salonu tamamlandı. 42 x 4.3 metre ebatlı kulvarların yanı sıra iki adet dijital ekranın bulunduğu salon, dışarıdaki 38 dereceyi aşan sıcaktan etkilenmeyecek. Trabzon Curling salonun açılışı, Eylül ayı başında, önemli bir turnuva ile yapılacak.

Sporun en önemli merkezlerinden olan Trabzon’un curlingde de öncü olacağına inandığını ifade eden Curling Federasyonu Başkanı Kenan Şebin, “Bu önemli salonun yapılmasında bakanlarımızın yanı sıra İl Müdürünün de yoğun gayretleri ve istekleri de önemli etken oldu. Salonun yüzde 99’u tamamlandı. Bir ay içinde burada bir turnuva gerçekleştirerek açılışını yapacağız. Yakın gelecekte de Trabzon’da uluslararası bir şampiyona yapmayı planlıyoruz. Curling, spor kenti Trabzon’a çok yakışacak” diye konuştu. 2019 Dünya Curling Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılacağını kaydeden Başkan Şebin, “Bu şampiyonanın bir ayağı da Trabzon’da olacak” dedi.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de, bünyelerindeki Olimpiyat Hazırlık Merkezi’ne ülkenin çeşitli illerindeki gelecek vadeden kız öğrencilerin alınacağını belirterek “Curlingde olimpiyat şampiyonu kızlarımızın Trabzon’dan yetişeceğine inanıyorum” dedi.