Tepebaşı Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi Behiç Erkin Sahası yanına yaptırılan Su Sporları Merkezi, görkemli bir törenle açıldı.
Eskişehir’e önemli spor alanları kazandıran Tepebaşı Belediyesi, içerisinde bir adet 25 metre uzunluğunda altı kulvarlı yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet 250 metrekare ve bir adet 25 metrekare rehabilite ve eğlence havuzunun yanı sıra, 110 metrekare bir açık havuz bulunan Su Sporları Merkezi’nde, ayrıca vatandaşların ücretsiz olarak yararlanabileceği Yoga, Plates, Aerobik ve Step alanları da bulunuyor.
Açılışta bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, tesise Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri-Su Sporları Merkezi adını verdiklerini belirterek, bu alanı kendilerinden çok kişinin istediğini belirtti. Ataç, “Burasını birilerine peşkeş çekeceklerdi. Önce modern futbol sahası yaptık. Ardından paramız olunca su sporları merkezi yaptık. Yeşil bir bina oldu. Eskişehir’de çıta çok yükseldi. Çevreci tesisler açmamız lazım. Yüzümüzü güneşe çevirdik. Yenilenebilir enerjiye yöneldik. Bu tesis yılda 30 bin kişiye hizmet verecek. Her yaştan vatandaş yararlanacak. Sağlık ve spor alanındaki projelerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.
Su sporları merkezinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 1-10 Haziran tarihlerinde kayıt yaptırabilecek. 15 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında da yaz dönemi kursları gerçekleştirilecek. Su Sporları Merkezi’nin geniş bir katılımla yapılan açıl törenine, Eskişehirspor taraftarları damga vurdu. Meşaleler ve davullarla açılış alanına gelen taraftarlar, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a yaptıkları tezahüratlar ile büyük destek oldu. Eskişehir’e kazandırdığı yeni spor tesisinden dolayı Ataç’a teşekkür eden taraftarlar, çiçek vererek alkış yağmuruna tuttu. Su Sporları Merkezi Eskişehir’de önemli bir işlev görecek. Uluslararası çevre sertifikasına uygun sürdürülebilir ve akıllı bir bina olarak tasarlandı. Güneş panelleri sayesinde elektrik enerjisinin yüzde 10’unu ısınma enerjisinin yüzde 20’sini sağlayabilecek tesis, taşıdığı farklı özelliklerle ilklerden biri olarak hizmete giriyor. Bir adet 25 metre, altı kulvarlı, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, bir adet 250 metrekarelik ve bir adet 25 metrekarelik rehabilite ve eğlence havuzunun yanı sıra; 110 metrekarelik bir de açık havuzu bulunan tesis, yağmur sularını depolayarak bunun bahçe sulamasında kullanılmasını da sağlayacak. Binada bulunan 11 adet ışık tüpü aracılığıyla çatının 1-6 metre aşağısına güneş ışınları taşınarak ortamın doğal aydınlatılması sağlanmakta. Binanın tamamı kazanlar, ısı pompaları, güneş enerji sistemleri, aydınlatma, ses havuz sistemler otomasyon programı ile yönetilebiliyor.