Konya’da, Ereğli Polis Mesleki Eğitim Merkezi ve Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencileri ile birlikte ‘Ereğli Okuyor Kampanyası’ adlı altında program düzenledi.

Polis Okulu Sosyal Faaliyetler Salonunda gerçekleşen etkinliğe, yoğun bir katılım oldu. Program açılış konuşmalarıyla başladı.

Ereğli Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kurbi yaptığı konuşmada, polis okulu olarak kütüphanelerini zenginleştirip kitap sayısını 6 binin üzerine çıkarttıklarını söyledi. Okumaya önem verdiklerini kaydeden Kurbi, okulu bitiren her öğrencinin en az 15 kitap okuduğunu hatırlatarak, "Bu kampanyayı Kaymakamımız Ömer Lütfi Yaran beyin önderliğinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi müdürlüğü ile birlikte yürütüyoruz. Her hafta bir okulumuzun sınıf kütüphanesini belirliyoruz ve okulumuzda ki kütüphaneyi milli eğitime bağlı okullarımıza açarak öğrencilerimizin faydalanmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç ise, 2017-2018 yıllarını kitap okuma seferberliği ilan ettiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin kitap okuyarak kendilerini geliştirmelerine imkan sağlıyoruz. Okullarımızda okunan kitap sayısını arttırmak için işe koyulduk ve ilk dönem 30 bin öğrencimiz üçer adet kitap okuyarak toplam 90 bin kitabı bitirdi. İkinci dönemde bir öğrencimiz zorunlu olarak her ay bir tane kitabı okuyacak tüm bu çalışmalarımız öğretmenlerimizin nezaretinde sürüyor. Biz burada polis okulumuz, gençlik hizmetleri müdürlüğü gibi kurumların katkısını görüyoruz. Zaten bu projeyi birlikte yürütüyoruz. Belediye ve sivil toplum örgütlerimiz de kitap vererek katkı sağlıyor. Destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Buradan da çok kısa bir zaman içerisinde Ereğli’nin geniş şeffaf 320 metrekarelik bir kütüphanesini Ereğlimize kazandıracağız. Şu an da çalışmalarımıza başladık. İnşallah bir ay içerisinde hizmete sunacağız" diye konuştu.

Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da, "Fazla okuyan bir toplum değiliz ancak okuyan insan çok şey bilir, iyi düşünür iyi yorumlar. Okuyan insan hem kendisine hem de topluma ciddi anlamda faydası olur. Sizler ne kadar çok okursanız anlama kapasiteniz de o derece gelişir. Okuma alışkanlığı olmayan bir öğrencinin gireceği sınavlarda uzun metinleri anlamak gibi bir imkanı olamaz. Bu yüzden okumanın önemini anlatan bu tür etkinlikler gerçekten de çok önemli. Etkinliğimize destek veren her kuruma çok teşekkür ediyorum. Bütün okullarda kitaplık ve kütüphane oluşturulması konusu çok önemli. Ereğli Belediyemiz tarafından da Oğuz Ata içerisinde çocuklara yönelik bir kütüphane açıldı. Bunlar güzel hizmetler. Ben emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar yaklaşık 20 dakika kitap okudu.