Ordu'da serbest piyasada yaklaşık bir aydır 9,50 liradan işlem gören 50 randıman kabuklu fındığın kilogram fiyatı 9 liraya düştü. 

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Selami Akarsu, fındık fiyatlarının kendilerini şaşırtmaya devam ettiğini söyledi. Piyasada arzın az olduğunu, buna rağmen fiyatların gerilediğini dile getiren Akarsu, bu duruma bir anlam veremediklerini, fiyatın çift haneli rakamlara ulaşmasını beklerken bir anda 9 liraya gerilediğini ifade etti. 

EN FAZLA ETKİLENENLER
Akarsu, bu durumdan en fazla ürününü emanete bırakan üreticilerin etkilendiğini belirterek, "Sezon başında fındığını emanete veren üretici, bugünlerde ürününün karşılığını almak istediğinde bu rakamdan hesaplanarak parasını alacak. Bu durum da üreticinin aleyhine" dedi.

'ENAMETE FINDIK VERMEYİN!'
Fiyat düşüşünün emanete fındık vermenin ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Akarsu, "Bundan sonraki sezonlarda üreticilerimiz lütfen emanete fındık vermesin. Emanete verilen fındık, fiyatın düşmesine neden oluyor. Son yıllarda bunu çok yaşadık. Üreticilerimiz mümkün olduğunca fındığını kendi deposunda saklasın." dedi.

SAMSUN'DA BORSA FİYATI
Öte yandan, Samsun'da kabuklu tombul fındığın kilogramı 9,27-9,67 liradan işlem gördüğü açıklandı. Samsun Ticaret Borsası'dan yapılan açıklamada, "Kkabuklu tombul fındığın kilogramı 9,27-9,67 liradan satıldı" denildi.