RİZE (AA) - Güney Kore Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Cho Yunsoo'nun Rize'de çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunduğu bildirildi.

Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Büyükelçi Cho Yunsoo'nun ilk olarak Vali Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiği belirtildi.

Yunsoo'nun ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyeleri üzerine başta Rize olmak üzere Anadolu'nun değişik şehirlerini gezdiği kaydedilerek, şu ifadelerine yer verildi:

"Türkiye, Ankara ve İstanbul'dan ibaret değil. Onların dışında kalan çok önemli şehirler de var. Hem kendi tecrübelerim hem de Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan'ın tavsiyeleri çerçevesinde Rize ve Anadolu'nun diğer şehirlerini de görmeye gidiyorum. Rize, güzel bir şehir ve burada olmaktan mutluluk duydum. Özellikle kardeş Rize ve Türk halkına olan yakınlığımızdan dolayı Rize'yi de görmek ve tanışmak bizim için önemli. Rize halkı çok sıcakkanlı ve misafirperver. Türkiye ile Güney Kore Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün daha da büyümekte. İki ülke arasında ortak tarih ve ortak değerlerimiz var."

Açıklamada, Yunsoo'nun Türkiye ile Güney Kore arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirmek için iki ülke arasında bazı şehirleri kardeş şehirler yapmayı amaçladıkları vurgulandı.

Açıklamada, Yunsoo'ya yeşil çay ikram eden Vali Ersin Yazıcı'nın, şu ifadelerine yer verildi:

"Güney Kore Cumhuriyeti ile Türkiye arasında çok eskiye dayanan bir dostluk ilişkisi var. Biz zaten birbirine çok sıkı bağlarla, çok köklü tarihi bağlarla bağlı ülkeleriz. Bu çerçevede biz de Rize'nin gerek ülkemizde gerekse ülkemiz dışında tanıtılmasına çok önem veriyoruz. Umarım bu ziyaret ticari ilişkilerin gelişmesi için de bir başlangıç olur."

Yunsoo'nun ziyaret sonrası ÇAYKUR Çay Paketleme Fabrikası, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Talip Kahraman El Sanatları Merkezi ile Ziraat - Botanik Çay Bahçesi'ni de ziyaret ederek bilgi aldığı kaydedildi.