Ardahan Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız, temizlenmeyen dere yatağı için ilginç bir protesto yaptı. Muhtarlığını dere yatağı içerisine taşıyan Yıldız, vatandaşa hizmeti derenin içinden vereceğini söyledi. Geçen Mayıs ayı içerisinde şehir merkezinden geçen Alabalık Deresi'nin tehlike saçtığını söyleyen Yıldız, önlem alınmadığı için böyle bir protesto yöntemi seçtiğini söyledi.

Alabalık Deresi, Gürcübey'den başlayıp Ardahan Köprüsü'nü takiben Kura Nehri'ne kadar uzanıyor. Aynı zamanda şehirde kanal görevi de gören dere, bugünlerde aşırı kirlenme ve pis kokularla gündemde. Havaların ısınmasıyla sineklerin taarruza geçtiği bahar aylarında mahalleli tehdit altında. Bu tehdidi ısrarla gündeme getiren Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız, "Seçimler öncesinde mahalleliye söz verdim. Eğer beni seçerseniz dereyi temizleyeceğim ve kanalizasyonu dereden atacağım dedim. Ama maalesef yalancı durumuna düştüm. Yetkililere sesimi duyuramadım. Ben de burada hizmet vermeye karar verdim. Muhtarlığı dere yatağı içerisine taşımaya karar verdim. Muhtarlıkla işi olan bütün vatandaşlarım bu rezilliği görecek. Duyarsızlığa artık son. Çocuklarımız bu derede balık tutuyor. Yazıktır günahtır. Yetkililer hala duyarsız. İnsanlar öldükten sonra mı çözüm bulunacak. Bazı kurumlar dağ başına ağaç dikiyor. Çevremiz güzelleşsin diye. Ağaç dikmekle çevre güzelleşir. Peki kirli olan dereler ne olacak. Bu çevre güzelliği değil mi? Lütfen dereyi temizleyelim. Kanalizasyonu dere içerisinden atalım. Yakında vatandaşlarımıza da tahta tuvaletler dağıtacağım. Yeter ki kanalizasyonu dere içinden alsınlar. Artık görev yerim burası." dedi.

Günün en ilginç anı ise bir vatandaşın Muhtar Efrail Yıldız'ı arayıp muhtarlığın yerinin tarifini istemesi oldu. Arayan vatandaşa muhtarlığı tarif eden Yıldız, vatandaşı şaşırttı. Muhtara mahalleli de alkışlarla destek verdi.