Canik Belediyesi organizasyonuyla bu yıl ilki gerçekleştirilen JDM Samsun 1. Modifiye Fuarı'nda, Samsun ve çevre illerden gelen modifiyeli araçlar yarıştı.
Canik Belediyesi ve JDM Samsun Gurubu işbirliğiyle düzenlenen 1. Modifiye Fuarı yoğun ilgi gördü. Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen fuarda, Samsun ve çevre illerden gelen modifiyeli araç sahipleri renkli görüntüler oluştururken, desibel, güzellik ve klasik araç dallarında yarışan araçlar jüri üyelerini terletti.
Yarışma sonunda Modifiyeli Araç Dalı'nda Alper Paçacıoğlu, Yerli Modifiyeli Araç Dalı'nda Murat Katan, Klasik Araç Dalı'nda Gökhan Arslan, Desibel Dalı'nda ise Emre Alkan birinci oldular. Dereceye giren araç sahiplerine ödüllerini Canik Belediye Başkanı Osman Genç verdi. Yarışma sonunda konuşan Başkan Genç, kendisinden pist isteyen JDM Samsun Modifiye Tutkunları Gurubu Lideri Gökhan Cerrah’a pist ve mekan sözü verdi.
Modifiyeli araçların Canik’te bir araya gelmesinin farklı bir etkinlik olması açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Osman Genç, fuarı ileri ki yıllarda devam ettireceklerini ve geleneksel hale getireceklerini söyledi. Başkan Genç, “Canik Belediyesi olarak sosyal ve kültürel etkinliklere önem veriyoruz. Umuyorum ki bu kucaklaşma ileriki yıllarda daha da büyüyecektir” dedi.
Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Genç, “Ay-yıldızlı bayrağımızın altında ve Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda böyle bir etkinlik yapmak çok önemli. Biz birlikte Canik’iz, birlikte Samsun’uz. Birbirinizi sevin, birbirinizle kucaklaşın. İnşallah önümüzdeki yıl bu organizasyonu sizler için yapacağımız mekan ve pistte daha geniş çaplı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Yapacağımız pistte modifiye araç sahipleri yarışabilecek” diye konuştu.
1. Modifiye Fuarı’na Başkan Osman Genç’in yanı sıra Bembir-Sen Samsun Şube Başkanı Nurettin Sever, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.