Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çıkmak için bugün Liverpool’a karşı ya gol yemeden galip gelecek ya da iki farklı skor alıp çeyrek finali çekecek.
Siyah-beyazlı takım 2014 - 2015 sezonunun bugüne kadar olan periyottaki önem açısından en kritik maçlarından birine bugün çıkacak. İngilizlerin güçlü takımlarından Liverpool’u Olimpiyat Stadı’nda konuk edecek Beşiktaş’ta tek kriz ise savunma hattında yaşandığı biliniyor.
Liverpool’un 10 yıl önce tarih yazdığı Atatürk Olimpiyat Stadı, bu kez Beşiktaş’ın ev sahipliğinde ve 80 bine yakın siyah-beyazlı taraftarın eşliğinde dev bir maça daha tanıklık edecek. İngiltere’de alınan 1-0’lık mağlubiyetin yarasını yarın rövanşta sarmak isteyen Beşiktaş’ta hem yönetim, hem teknik heyet, hem de futbolcular sadece Liverpool maçına kitlenmiş durumda. Yarın saat 20.00’da oynanacak bu mücadele öncesi 79.077 biletin tükenmiş olmasıyla birlikte taraftarın da bu karşılaşmaya olan ilgisi Beşiktaş cephesinde sevince sebep oldu.
Ancak siyah-beyazlı cepheyi üzen tek nokta ise defans kurgusunda yaşanan sakatlık ve cezalı futbolcuların durumu. Ersan Adem Gülüm ve Ramon Motta’nın cezalı oluşu, Miloseviç ile İsmail Köybaşı’nın sakatlığı ayrıca Sivok’un da UEFA’ya bildirilen kadroda yer almıyor olması Bilic’i farklı tercihlere itti. Hafta içerisinde tandemde Pedro Franco’nun yanında genç Atınç’ı deneyen Hırvat teknik adam, bu tercihinde emin olamadı ve o bölgede Kolombiyalı futbolcunun yanına Necip’i yerleştirdi. Liverpool karşılaşmasına defansın ortasında Pedro Franco - Necip ikilisini oynatacak olan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’in sol bek sorununu da devre arasında siyah-beyazlı takıma transfer edilen Daniel Opare ile çözmeye çalıştığı belirtildi. Aslen sağ bekte görev yapan Opare’nin maç eksiğini göz önüne getiren Hırvat teknik adamın tek korkusu ise Liverpool’lu Ibe. Bu tehlikeyi göz önünde bulunduran Bilic, son dönemde formda olan Serdar Kurtuluş’u daha önce sol bekte de denemiş olması sebebiyle Opare’yi sağ kanatta Serdar’ı da sol kanatta oynatabileceği de ihtimaller arasında.
Bilic’i Liverpool maçı öncesi dün akşama kadar düşündüren tek sıkıntılı bölge defans hattı değildi. Kalçasında ağrıları bulunan Demba Ba ve sakatlığı devam eden Gökhan Töre’nin de oynayıp oynamayacağının belirsiz olması Hırvat teknik adamı uzun süredir zorluyordu. Liverpool maçı öncesi dün yapılan son antrenmanda takımla çalışmalara katılan siyah-beyazlı iki futbolcu antrenörlerine adeta rahat bir nefes aldırdı. Bilic’in dün antrenman öncesi gerçekleştirdiği basın toplantısında, ‘Demba Ba ve Töre olmazsa şansımız daha da azalır” şeklinde verdiği demeçte, bu iki futbolcuya verdiği değerin bir göstergesiydi. Beşiktaş adına yarın Liverpool karşısında Demba Ba ve Gökhan Töre’nin nasıl bir misyon üstleneceği ise merak konusu.
MUHTEMEL 11’LER
Beşiktaş: “Cenk, Serdar, Franco, Necip, Opare, Gökhan, Atiba, Veli, Olcay (Kerim Frei), Sosa, Demba Ba.”
Liverpool: “Mignolet, Lovren, Skrtel, Toure, Emre Can, Allen, Moreno, Lallana, Ibe, Sterling, Sturridge.”
Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında 1-0 mağlup oldukları Liverpool’u bu akşam Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ağırlayacak. Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmayı Sloven hakem Damir Skomina yönetecek. Skomina’nın yardımcılıklarını Jure Praprotnik ile Robert Vukan yapacak. Andraz Kovacic ise dördüncü hakem olacak.