AK Parti'nin ekonomi politikalarına ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, bundan sonra Türkiye'nin önünde yapılacak çok iş bulunduğuna işaret ederek, kendilerinin de bunun için çok sayıda çalışma yaptığını, bunlardan bazılarının hazır olduğunu bazılarının ise üzerinde çalışılmaya devam ettiğini bildirdi.

Özellikle ilk 100 günün çok büyük önem taşıdığına dikkati çeken Ağbal, seçim beyannamelerinde ne söyledilerse, bunların hükümet programında da yer alacağını ifade etti. Vaatler için yasal olarak ne gerekiyorsa, bunların süratle yapılacağını belirten Ağbal, ilk 100 günde bütçenin hazırlanacağını, Orta Vadeli Programın (OVP) revize edileceğini, hazırlanan reformların hayata geçirileceğini, vaatlerle ilgili yasal düzenlemelerin yapılacağını ve yatırım ortamının iyileştirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağını kaydetti.

- İlk 100 günde yapılacaklar

Naci Ağbal, AK Parti'nin, yoğun bir çalışmayla ilk 100 güne birçok şeyi sığdıracağını belirterek, şöyle devam etti:

"Bizim 5 reform alanımız var. Bunlardan ikisi demokratikleşme ve adalet reformu. Bu paket içinde kanunla yapılması gereken birtakım düzenlemeler var. Mesela siyasal partiler kanunu, seçim kanunu var, şeffaflıkla ilgili hazırladığımız paket var. Yargı reformu strateji belgemiz var. Bunun içinde de yasal düzenlemeler yapılması gereken konular var. Eğitim reformu var. Burada özellikle yükseköğretim reformu var. Yine kamu yönetimi ve kamu maliyesi reformları var. Gelir vergisi, vergi usul kanunu, kamu ihale kanunu tasarılarımız var. Bunlar hemen hemen bitti.

Bir de seçim döneminde söylediğimiz vaatler var. İlk 100 günde yapacağımız ikinci alan burası. Mesela emekli maaşlarında yapacağımız artışı kanunla yapacağız, gençlere, çiftçilerimize birtakım vaatlerimiz var. Seçim döneminde vaat olarak ne söylediysek, bunların hepsini ilk 100 günde hayata geçireceğiz. Bunlar için gerekli olan yasal çalışmayı bu süre içinde tamamlayacağız. Özellikle ücret artışları ve sosyal destekler, bunların hepsi ilk 100 günde realize edilecek. Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda ise bakanlar kurulu kararı çalışmaları zaten bir noktaya gelinmişti, hazır. Onun son bir kez üzerinden geçilir. Sonra da asıl işlerde çalışanların kadroya geçirilmesi için yasal düzenleme yapılması gerekiyor, yasal düzenleme yapılmadan kamuya alma imkanı yok. İlk 100 gün içinde bunun da yasal düzenlemesi yapılacak ama bu kişilerin müracaatı, bunların değerlendirilmesi ve kadroya alınmaları 100 gün içine yetişebilir veya yetişmeyebilir ama bunu bir yıl içinde olacak diye söylemiyorum. Yasa 100 gün içinde çıkar, uygulaması hemen başlar. Kişi 100 gün içinde, hangi işte çalışıyorsa kamuya alınacağını bilecek."